Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

O casa spatioasa pentru doi tineri

Au visat sa aiba o casa a lor, moderna, spatioasa si luminoasa. Au depus eforturile necesare pentru a o construi… La fel de important a fost si ultimul pas, respectiv amenajarea interioara, pe care au realizat-o cu sprijinul unei arhitecte de incredere, Anca Mihaela Constantin.

 „Cand am inceput sa lucrez la acest proiect, casa era finisata (existand inclusiv marmura neagra pentru scara), ceea ce a impus oarecum o directie de dezvoltare a proiectului atat din punct de vedere cromatic, cat si functional. Am pastrat compartimentarea initiala, fara sa intervin in niciun fel asupra elementelor de structura. Implicarea mea a constat in prelucrarea fatadelor si amenajarea interioara”, a povestit Anca.

Imobilul se desfasoara pe suprafata de 200 de metri patrati, iar construirea acestuia a avut loc in perioada 2012-2013. Posesorii lui sunt un cuplu tanar si foarte activ, care si-a dorit o locuinta moderna, amenajata in culori reci. „Colaborarea cu tanarul cuplu a fost una dintre cele mai bune. Ne-am inteles reciproc si am comunicat foarte bine pe tot parcursul proiectului. De exemplu, eu le propuneam finisajele interioare si elementele de decor, iar punerea lor in practica se facea de fiecare data dupa ce ne consultam si discutam detaliat. Pentru o buna vizualizare, am probat finisajele pe pereti. De fapt, toate elementele de decor au fost discutate si simulate inainte de executie, chiar daca conceptul de amenajare a fost insotit si de un proiect 3D. Clientii au vrut o casa amenajata in stil modern, dar in culori reci. La acest capitol, le-am sugerat sa introduca cateva accente de mov, rosu si roz, pentru a da putina viata ambientului”, ne-a explicat arhitecta.

Proprietarii si-au dorit lucruri de calitate, motiv pentru care au ales finisaje dintre cele mai moderne si noi de pe piata. In bai si bucatarie au preferat placi ceramice de dimensiuni mari, rectificate. Atat tapetul, cat si placile ceramice, achizitionate de la Delta Design, propun imprimeuri si texturi geometrice. Corpurile de iluminat sunt de la Edar Electric, o parte din mobilier provine de la Mobexpert (coltarul si masuta de cafea din living), iar o alta parte este executat pe comanda de firma Cris Decor din Slatina. Accesoriile au fost cumparate din magazine precum Mobexpert sau Kare (covorul din living, masa din bucatarie). In ceea ce priveste accesoriile pentru ferestre (perdele, draperii), acestea sunt de la Home Dekor Products. Obiectele de mobilier din bucatarie, de pe hol si din bai au fost executate pe comanda, dupa desene detaliate. Amenajarea interioara s-a desfasurat pe parcursul a patru luni. „Provocarea acestui proiect a constat in folosirea unei game de culori reci, dar care, prin imbinarea unor texturi, materiale si accente de culoare, sa aiba ca rezultat un ambient cald, placut si primitor”, a marturisit Anca.

Elementele de trafor din MDF, vopsite in negru, au atat rol decorativ, cat si functional, separand holul de zona de luat masa. Acestea reprezinta propunerea arhitectei si sunt un element de noutate al amenajarii.

Unul dintre peretii din hol este decorat cu oglinzi si buline, un joc de forme ce-si gaseste corespondentul in covorul din living.

Material realizat cu sprijinul arhitectei Anca Mihaela Constantin.

Alfa Invest

Tel.: 0728-468.146

[email protected]

 

 

Articole similare

Domul geodezic

Dan Mazilu

Vrei sa poti intretine usor curatenia din masina? Uite cum alegi un aspirator de mana ieftin si bun

casamea.ro

Idei pentru amenajarea bucatariei in trei stiluri diferite – rustic, vintage si clasic

casamea.ro

Lasă un comentariu