Image default
Proiecte si randari Solutii Constructive

O casa preasamblata, de doar 14 mp, cu interior larg

Exista o tendinta care presupune revenirea la natura si un stil de viata care presupune utilizarea resurselor intr-un mod neexcesiv. Mai mult decat o tendinta, aceasta directie vine pe fondul consumului de resurse la nivel global si a crizelor financiare, iar problema locuintelor este una care da multe batai de cap. Din acest motiv, casele foarte mici, care se asambleaza usor, dar care sunt dotate modern si au aspect contemporan sunt din ce in ce mai prezente pe piata.

O astfel de casa este si cea din imagini care, spre deosebire de alte locuinte asemanatoare care necesita cateva etape sumare de asamblare cand ajung pe teren, i se livreaza proprietarului preasamblata complet. Practic, dai comanda de casa si te poti muta in ea cateva zile mai tarziu. Dimensiunile exterioare ii permit transportul pe o singura platforma de masina mare. Eficient, nu-i asa?

Aspectul exterior este unul contemporan, geometric, chiar futurist am spune. Cu toate acestea, insertiile de lemn o fac placuta chiar si pentru cei care prefera locuintele traditionale. In plus, unghiurile si jocurile de fatete ii permit o iluminare superioara si, intr-un mod inedit, reuseste sa aiba spatiu chiar si pentru o mica terasa semi-acoperita. Grilajul de lemn folosit poate fi un suport pentru plante agatatoare, putandu-se, astfel, obtine o pergola bogata in timpul sezonului cald.

Surpriza, insa, vine din partea interiorului care, fiind atat de bine iluminat, da senzatia unui spatiu mult mai amplu decat este in realitate. Unde mai pui ca are doar 14 mp. In aceasta suprafata, mai mica decat o garsoniera de confort redus, sunt rezolvate toate functiunile principale: o camera de zi cu bucatarie deschisa, un loc separat pentru dormit si un grup sanitar.

Inaltimea relativ mare a spatiului joaca un rol esential in organizarea functionala, dar si in generarea unei atmosfere confortabile, in care nu ai sentimentul de claustrare. O scara usoara, moderna, asigura accesul spre o supanta suficient de larga incat sa adaposteasca un pat matrimonial. Acest mic dormitor este iluminat independent si profita de intimitatea data de faptul ca este pozitionat la inaltime.

Bucataria se afla sub dormitor si este mult mai bine echipata decat s-ar putea crede atunci cand privesti casa din exterior. Ba mai mult, pe langa un bar care poate fi utilizat si ca bar de lucru, exista un loc de luat masa unde, din punctul nostru de vedere, pot cina confortabil pana la 5 oameni – poate chiar 6, daca luam in considerare locul de la bar. In acest fel, minuscula locuinta demonstreaza ca poti da petreceri reusite in doar 14 mp.

Restul spatiului este destinat in totalitate living-ului – o camera inalta, aerisita si, la prima vedere, suficient de confortabila. Ce zici, ai renunta la traiul in apartament pentru o astfel de casa?

Sursa foto: www.apartmenttherapy.com

Articole similare

Sennebogen va lansa o macara telescopica pe senile de 70 de tone

revista de Unelte si Echipamente

Cum alegem excavatorul cu brat telescopic

revista de Unelte si Echipamente

Profesionistul anului 2012 in acoperisuri

RL online

Lasă un comentariu