Image default
Proiecte si randari Solutii Constructive

O casa medie cu mansarda, 3 dormitoare si multe surprize

Nimic nu ne place mai mult decat sa vedem case de dimensiuni mici, sau care par mici, si sa avem surpriza de a descoperi ca interiorul este mai spatios decat am fi crezut la prima vedere. Casa din imagini este una dintre acele locuinte simple, dar pline de surprize. Intr-o suprafata utila de mai putin de 117 mp, casa are 3 dormitoare si o zona mai mult decat generoasa de zi.

Arhitectura acestei case este una simpla si compacta, cu finisaje exterioare discrete: tencuiala alba, lemn deschis la culoare si tigla din tabla. Avantajele acestei abordari sunt capacitatea acestei casute tip de a se putea intregra in multe medii construite, precum si eficienta energetica datorata formei compacte. Avand o amprenta la sol mica, locuinta se poate ridica pe terenuri de dimensiuni medii.

O multime de spatii de petrecere a timpului liber

Din punct de vedere functional, locuinta este surprinzatoare, mai ales la parter, deoarece ofera multe zone pentru relaxare si petrecere a timpului liber, fie in compania familiei si invitatilor, fie intr-un grup mai restrans. Un living generos include si zona de luat masa, dar si o bucatarie decent utilata, deschisa spre camera de zi. O astfel de compartimentare incurajeaza situatiile in care familiile petrec mai mult timp impreuna. Din living se pot accesa doua zone diferite de terasa, una mai intima si un spatiu mai amplu, pentru mesele luate in aer liber.

Tot la parter este amenajat un birou/ biblioteca sau camera de hobby, si ea cu acces spre terasa. Intreg spatiul este deservit de un grup sanitar generos si un vestibul cu spatiu suficient pentru depozitarea hainelor de strada si incaltamintei. Functiunile sunt completate cu o centrala termica care include si o spalatorie, accesata foarte convenabil din exterior, dar si din vestibul.

Dormitoare generoase, situate la mansarda

Mansarda este rezervata in totalitate zonei de noapte, avand 3 dormitoare. Cel matrimonial nu are baie proprie, insa are acces direct la un dressing cu spatiu pentru spalatul si calcatul hainelor. Cele doua dormitoare ale copiilor sunt bine echipate, cei mici avand suficient spatiu de joaca, dar si de studiu. Camera de baie este comuna, profitand de un spatiu larg si bine echipat.

Idei de preluat!

Daca vrei sa iti construiesti o casa asemanatoare, iata cateva idei pe care le poti prelua din acest exemplu:

  • Separa clar zonele de zi si cele de noapte. La o casa medie, cu etaj sau mansarda, ele se pot separa usor pe inaltime, prin intermediul etajelor diferite.
  • Pastreaza loc pentru o camera tehnica la parter, cu acces din doua parti: din exterior si dintr-o camera anexa la functiunea principala, precum vestibului sau camera de zi.
  • Baia trebuie sa poata fi accesata usor din toate zonele deservite, insa pozitia ei trebuie sa fie usor mascata.
  • Utilizeaza cat mai putin spatiu pentru circulatii.
  • Asigura atat zone de zi pentru familia extinsa, dar si spatii cu un grad mai mare de intimitate.

Sursa foto: www.extradom.pl

Articole similare

Noua generatie de vata minerala: mai fina, mai usoara, mai putin prafoasa

Catalina Coca

Cum sa asezi o casa pe teren

Costel Popa

Soluţii de decorare a faţadei

Elena Virlan

Lasă un comentariu