Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

O casa in stil autentic ranch la Bistrita

Casele ranch sunt sunt foarte populare in America, acolo unde a si luat nastere acest stil arhitectural, in 1930, despre care romanii stiu destul de putine lucruri. La Bistrita am avut ocazia sa vizitam o casa ridicata dupa un astfel de proiect, adus de proprietar chiar din SUA, si am fost uimiti sa descoperim ca simplitatea poate ascunde atat de multa frumusete si functionalitate.

Casele ranch sunt proiectate pe un nivel, cu o amprenta asimetrica, la interior avand suprafete deschise mari. O astfel de casa este foarte practica indiferent de varsta si statutul profesional si social al proprietarilor, pentru ca nu are scari si asigura o utilizare eficienta si inteligenta a spatiului interior, in functie de necesitatile familiei care o locuieste.

Primele case de acest tip au fost construite in California, in anii '30, stilul castigand imediat teren datorita boom-ului din domeniul constructiilor prin extinderea suburbiilor. Stilul ranch punea accent pe deschideri ample si a fost imediat indragit de cei care isi doreau o casa pe un singur nivel, cu garaj atasat, cu spatii care comunica intre ele prin usi glisante si cu decoratiuni exterioare si interioare minime.

Acest stil se mai numeste si „fermier”, deoarece structura constructiilor e asemanata cu cea a fermelor traditionale americane, fiind gandita „pe lung”; in trecut, astfel de case erau populare in randul clasei sociale de mijloc si promovau un stil de viata informal si casual.

La origini, casele in stil ranch aveau putine elemente decorative, cu exceptia obloanelor si verandelor, dar acest lucru s-a mai schimbat in timp. Toate aceste principii sunt respectate de casa de la Bistrita-Nasaud, situata pe valea Rusului, langa padure, cu o panorama foarte frumoasa spre oras. Proprietarii au ales acest teren deoarece se declara mari iubitori de natura si liniste.

Localizare: Bistrita-Nasaud
Suprafata utila: 280 mp
Suprafata terenului: 1.500 mp
Niveluri: 1
Numar de camere: 4
Structura: zidarie de caramida
Anul constructiei: 2013
Anul finalizarii: 2014
 

Articole similare

Cabana sanatoasa de la munte

casamea.ro

3 tipsuri pentru alegerea sistemelor de umbrire

Elena Virlan

Horoscopul Casei tale doar pe www.casamea.ro

RL online

Lasă un comentariu