Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Casă impunătoare cu arhitectură futuristă

De multe ori, clădirile comerciale ne surprind cu o mulţime de detalii unice care ajută arhitectura să iasă în evidenţă. Însă acest lucru îl vedem mult mai rar la construcţiile rezidenţiale.

Dar Fox Hollow Home, aşa cum a fost numită această casă, se numără printre excepţii. Masiva construcţie de 404,77 de mp a fost ridicată la periferia oraşului Paso Robles, California, unde atrage atenţia prin arhitectura sa inedită.

Talentatul arhitect Norm Applebaum a fost însărcinat să proiecteze o casă cu arhitectură non-tradiţională, care ulterior a fost ridicată lângă trei stejari cu ramificaţie bogată. Desigur, această misiune a avut provocările şi problemele ei. Principalul obstacol a fost tocmai locaţia deoarece zona este renumită pentru rafalele mari de vânt. Prin urmare, s-a acordat o atenţie deosebită designului acoperişului. Acesta este construit din oţel masiv, are o greutate foarte mare şi o formă specifică.

Terminaţiile unice ale acoperişului se extind în toate direcţiile, dincolo de marginile clădirii, pentru a crea zone de relaxare umbrite şi totodată protejate de soarele sudic. Casa se distinge şi prin ferestrele mari, de la tavan şi până la podea. Acestea oferă o vedere amplă a peisajului californian care îţi taie respiraţia.

Materialele naturale, cum ar fi piatra, lemnul deschis şi marmura, ajută la crearea unei arhitecturi exterioare uimitoare şi a unui decor interior confortabil şi personalizat. De altfel, elementele personalizate se regăsesc în întreaga casă, de la pereţi şi până la mobilier.

Interiorul casei nu are nimic neobişnuit. Originalitatea acestei locuinţe este dată de structura sa nonconformistă (casa arată ca o navă futuristă), dar care se integrează perfect în peisajul californian. Cu siguranţă, avem exemplul unui design unic pe care trebuie să îl vezi ca să crezi.

Pentru o vizualizare completă a casei (interior şi exterior) accesează galeria foto.

Sursa foto: http://adorable-home.com

Articole similare

Beciul din piatra, varianta eco a frigiderului

Dan Mazilu

Cum alegi materialul de zidarie pentru locuinta ta?

RL online

Cat te costa sa fi propietar sau chirias?

Costel Popa

Lasă un comentariu