Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

O casa de vacanta splendida

Prin peretii vitrati putem sa vedem pana departe in vale, poate ultima zapada a acestui an, in timp ce degetele care au amortit putin in gerul de afara se dezmortesc incet-incet.

Casa e amplasata indraznet pe buza unei rape, la capatul unui drum lung si foarte inclinat. E ultima casa de pe straduta ei de … munte. Dealtfel nici n-o observi pana cand ajungi chiar langa gard. Ultimele sute de metri pana acolo le-am facut pe jos pentru ca, in lipsa deszapezirii, masina noastra n-a mai putut urca. Pe cat de neofertant pare locul la prima vedere – din cauza pantei abrupte – pe atat de spectaculoasa e casa cu pereti vitrati ampli, construita pe piloti. Neaua pura, neatinsa, stralucitoare, alba (OK, daca locuiesti in Bucuresti sau in oricare alt oras mare al tarii incepe sa te mire lucrul asta) imi sugereaza un paradis demn de Craiasa Zapezii.

Parterul este un open space generos: diningul, livingul si bucataria nefiind despartite prin niciun perete. Tot acest spatiu comunica cu exteriorul prin peretii vitrati in proportie de 70%. Probabil de aceea au si optat pentru aceste culori neutre in designul interior: intr-o casa astfel gandita primeaza decorul natural, in permanenta schimbare si la care ai acces tot timpul. Noi am apucat sa vedem casa si in timpul zilei si pe timp de noapte si va putem spune cu mana pe inima ca atmosfera e la fel de impresionanta. La etaj exista 3 dormitoare luminoase orientate pe doua laturi opuse ale casei si un spatiu mixt birou-dormitor. Si aici s-a folosit aceeasi gama de culori in decorare, de data aceasta mizandu-se mai mult pe alb. Mocheta gri cu fir lung si des in combinatie cu lambriurile albe ce imbraca tavanul creeaza un efect straniu de cald-rece. Altminteri, si iluminatul interior s-a facut in aceeasi nota contrastanta: cald-rece; un echilibru greu de obtinut. Un decor spectaculos, „facut” din culori neutre, reci si detalii dramatice, cu mult efect.

Sunt multe lectii de invatat din amenajarea acestei case. Interioarele alb-negru sunt foarte cerute in Romania la ora actuala, dar nu toate ies la fel de bine. De obicei intalnim combinatii abrupte si stridente intre alb si negru si cam atat. Coordonarea detaliilor si echilibrul nuantelor tine si de talentul din ochiul, mintea si mana celui care le gandeste si apoi le face. Nu aveti aceeasi impresie?

Material relizat cu ajutorul designerului Ruxandra Ivanescu

 

ruxandra.ivanescu[at]artinterior.ro

0720.333.776

Articole similare

Red Pepper House, casa din padurea kenyana

Madalina Constantin

6 metode prin care poti lumina artificial rafturile unei biblioteci

casamea.ro

Cum poti elimina rugina de pe masina de spalat rufe

Elena Virlan

Lasă un comentariu