Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

O casa de vacanta romaneasca, adaptata perfect peisajului

Casa de vacanta din imagini, realizata de casa Puran Architecture&Design este prevazuta a se construi intr-un ansamblu turistic, care va avea drept principala facilitate un teren de golf. Oricine insa il poate pune in opera intr-o poiana, dintr-o zona montana.  Terenul este in panta, iar orientarea casei s-a facut in functie de accesul carosabil –drumul fiind sus, deasupra casei si s-a avut in vedere ca spa’iile comune (livingul si locul de luat masa) sa aiba deschidere catre vale.

De la ce a pornit arhitectul? „Casa trebuia sa respecte intr-o oarecare masura specificul local montan, dar in acelasi timp sa aiba si o linie moderna, de unde vitrajele mari, jocul plin-gol si cel al volumelor”, afirma autorul, arhitect Sorin Puran.

Vila este generoasa, asigurand confortul necesar unei familii cu multi prieteni, care adora sa-si petreaca weekendurile in aer liber. In total, suprafata construita desfasurata a cladirii este de 324 mp. De aceea, terenul aferent constructiei este si el mare, cu o suprafata de 1.500 mp. Proiectul se poate pune in amplasament si pe un teren mai mic, de circa 1.000 mp.

Ca impartire, casa are subsol, parter si un etaj.

Subsolul dispune de o suprafata construita de 76 mp, unde se poate amenaja cu brio o crama sau o camera pentru hobby.

Parterul se desfasoara pe o suprafata totala de 116.45mp si contine un hol de acces, o scara de acces (spre subsol, dar si spre etaj), o baie, living, bucatarie cu loc de luat masa, dar si un dormitor cu dressing si baie proprie, pentru oaspeti. Au fost concepute doua terase, pentru a putea beneficia de frumusetea naturii tot timpul anului: una acoperita cu loc de gratar si masa, cu o suprafata de aproximativ 26 mp si o terasa descoperita, care da catre vale, de aproximativ  64 mp.

Spatiul de la etaj acopera doar o parte din suprafata parterului, deasupra livingului si are in total 58,47 mp. Aici a fost amenajat spatiul de noapte, cu doua dormitoare, fiecare cu dressing si baie proprie. Fiecare dormitor are si o terasa pe structura din lemn, iesita in consola peste parter.

Sistem de constructie clasic, cu finisaje naturale

Constructia este prevazuta a se realiza pe o structura de rezistenta din beton armat, cu pereti exteriori din caramida si pereti interiori din gips-carton. Acoperisul este pe structura din lemn, cu invelitoare din tigle ceramice.Finisajul exterior respecta vecinatatile, fiind din piatra naturala.

La interior, la realizarea casei de la munte s-au preferat materialele naturale, pardoselile din lemn gen dusumea si pereti placati cu piatra in combinatie cu vopsea lavabila de culoare alba.

Bugetul alocat constructiei cu tot cu finisaje este estimat la 1.000euro/mp.

Suprafata teren: 1.000-1.500 mp
Suprafata construita: 324 mp
Nivel de inaltime: S+P+1
Pret: 1.000 euro/mp

PURAN Architecture&Design srl.

[email protected], www.puran.ro
Sorin PURAN , arhitect 0745 09 46 05
Raluca PURAN, designer 0741 26 82 14

Articole similare

Idei pentru un interior neoclasic

Ana-Maria Oancea

Targul florilor, arhitectura peisagera

Luana Ibacka

Transformarea unei case de la mijlocul secolului trecut

Sânziana Iaru

Lasă un comentariu