Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

O casa cu 4 dormitoare care pare surprinzator de mica

O casa incapatoare, cu toate functiunile pe care nu le poti avea intr-un apartament obisnuit, nu trebuie neaparat sa arate ca un palat. La prima vedere, aceasta casa pare una destul de mica, pentru o familie de maxim 3 persoane, insa realitatea din interior este suprinzatoare!

Proportiile sunt punctul forte al acestei case. De la intrare, ai putea sa crezi ca ai in fata ta o casa cu living si bucatarie la parter, un garaj si doua dormitoare situate la etaj. Cu toate acestea, interiorul este potrivit pentru o familie numeroasa, in care 5 persoane pot avea spatiu suficient si intimitate, dar si un birou si mai multe zone de relaxare in timpul zilei.

Spatii diverse, bine organizate

Constructia este in realizata in regim P+1, insa etajul se intinde pe circa jumatate din amprenta la sol a casei. Acesta este dedicat in intregime parintilor care beneficiaza de un dormitor matrimonial cu dressing si o baie ampla in care vasul WC, dusul si zona cu doua lavoare si vana tip insula sunt separate. Pare suficient cat sa asigure confortul? Posibil, insa etajul mai adaposteste o terasa generoasa si o zona de zi in directa legatura cu zona de dormit.

Parterul este conformat pe lungime, cu un ax median care separa zona de zi si cea de noapte. In aria de dormit se afla cele 3 dormitoare ale copiilor, fiecare suficient de incapator pentru amplasarea unui pat dublu si a unei nise pentru dressing. Intre ele, o baie cu WC separat si o spalatorie pot fi accesate usor si de restul familiei.

Zona de zi se dezvolta de la intrare, unde un birou si o incapere de zi unde pot fi primiti oaspetii care nu sunt neaparat de-ai casei se pot accesa usor, fara a deranja intimitatea familiei. Acest mic living are si un semineu care este placat cu piatra la exterior, aducand un plus de textura fatadei principale. Tot de aici se acceseaza scara, dar si garajul cu doua locuri. In continuare, se patrunde in living care are parte nu numai de un spatiu de relaxare generos, ci si de o zona de luat masa usor accesibila din bucataria deschisa care are si propia camara.

Terasa generoasa si culori nemuritoare

Spatiul nostru preferat, insa, este terasa acoperita din spate unde se poate lua masa afara in zilele mai calduroase. Aici, bucataria se prelungeste inspre exterior, avand toate dotarile necesare pentru prepararea hranei afara, inclusiv gratar si lavoar.

La interior, designul este modern, insa culorile si materialele folosite sunt unele clasice, care pot fi cu usurinta pe placul tuturor. Lemnul si piatra se regasesc in toate camerele si sunt asociate intr-un mod placut cu alb, bejuri si gri-uri deschise. O combinatie nemuritoare, nu-i asa?

Sursa foto: www.architecturendesign.net

Articole similare

Amenajare in alb si albastru

casamea.ro

Investitii inteligente nr. 1

RL online

Apartament practic pentru un cuplu cu doi copii

Elena Virlan

Lasă un comentariu