Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

O cabanuta country-chic cu influente provensale

Este absolut normal ca lemnul intr-o cabana sa fie folosit atat ca material de constructii, cat si ca finisaj. In orice alt tip de locuinta, lemnul poate „sufoca” atmosfera, insa intr-o cabana, la munte, acesta este bine-venit deoarece are proprietati termice excelente si creeaza o atmosfera primitoare, „calduroasa”.

Chiar si in acest caz, este bine sa evitati nuantele de lemn inchise la culoare deoarece micsoreaza vizual camera. De exemplu, puteti jongla cu nuante de crem la nivelul pardoselei si peretilor, in timp ce albul revine tavanului, cum se poate observa in bucataria cabanutei. Daca camerele sunt inalte, puteti pastra aceeasi culoare peste tot.

Semineul nu putea lipsi din acest decor. Situat in living, el se bucura de lumina naturala ce patrunde prin ferestrele ample ale locuintei. Cromatica este foarte delicata, la fel si accesoriile, de aceea ne trimite cu gandul la un stil provensal de amenajare. Un alt element specific acestui stil este fierul forjat. El se regaseste la nivelul candelabrelor, al detaliilor din baie sau la nivelul structurii patului.

Imprimeurile florale sunt feminine si formeaza un constrast frumos cu lemnul. Acelasi lucru poate fi spus si despre combinatia dintre lemn si faianta dintr-una din baile cabanutei. 

Articole similare

Apartament luminos in stil scandinav

Elena Virlan

Fabrica Nokia de la Cluj va fi cumparata de producatorul de electrocasnice De’Loghin

RL online

Cum sa-ti transformi terasa intr-un colt de rai

Madalina Constantin

Lasă un comentariu