Image default
Amenajari Exterioare Balcon si terasa

O bancuta in jurul teiului

Din pacate, in prea putine curti se mai gasesc astazi astfel de arbori, majoritatea au fost taiati pentru diferite motive cum ar fi obtinerea unei curti mai luminoase sau valorificarea fiecarui centimetru de curte sau chiar realizarea unei curti ,,de catalog,, cu mult gazon iar teiul ar fi tinut umbra.

Tin minte de cand eram copil ca multe curti, oricum, mult mai multe ca azi, aveau cel putin un vajnic copac in curte. Cred ca era un fel de ,,must-have,,(of, englezismele astea).  Aceeasi greseala am facut-o  si eu, jumatate din curte(care este destul de mare) am rezervat-o gazonului, asta se intampla  prin anul 2000. Era ,,chic´´. Dar de trei ani, pe aceeasi suprafata, isi fac vant spre cer (cam incet pentru rabdarea mea) pomi fructiferi. Pe langa umbra de care ne vom bucura intr-o zi, fructele sunt un bonus.

Dar scopul acestui articol nu este de a va vorbi despre curtea mea . Am gasit acest model de bancarealizata in jurul  copacului, imi place ideea, imi place solutia si imi place efectul. Trei motive pentru a va arata si voua aceasta banca iar daca in curtea ta ai un copac poate acest articol te va inspira.

Articol preluat de pe Un Blog de-a Frumosul

{{NewsLetter}}

Articole similare

Bromeliile: frumoase si spectaculoase

Elena Virlan

Buxus Sempervirens, o planta care se lasa modelata

ing. horticol Alex Ivascu

Lucrări de toamnă: cum să îngrijești corect trandafirii

casamea.ro

Lasă un comentariu