Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

O baie plictisitoare transformata intr-una cu personalitate

Priveste exemplul din galeria de imagini daca nu ne crezi pe cuvant. Dintr-o baie marcata de personalitatea unei fete la pension, cei de la MOD(ish) Studio au obtinut o incapere vibranta, usor eclectica, insa unitara. “Alb si plictisitor” a devenit luxos si indraznet, dar deloc sufocant.

Pe scurt, ca o demonstratie a faptului ca redecorarea eficienta presupune cativa pasi simpli, dar consistenti, iata ce s-a intamplat in baia apartamentului din galerie.

1. In primul rand, peretii albi au fost acoperiti cu un tapet, pe toata suprafata lor. Textura este una luxoasa, o combinatie destul de “grea” intre auriu si turcoaz inchis, cu un model geometric repetitiv. Tapetarea ofera un fond puternic unde orice obiect nou introdus va trebui sa contrasteze.

2. Din acest motiv, sanitarele folosite sunt albe, tocmai pentru a rupe din “greutate” si a da senzatia de “aerisit”. Suportul chiuvetei este inspirat dintr-un mobilier clasic, intr-un stil asemanator tapetului, insa albul in care este vopsit il face sa para mai putin pretentios. Usa este tot din lemn vopsit alb, reflectandu-se in oglinda intr-o proportie mare. Utilizarea suprafetelor mari albe nu doar contrasteaza cu pretiozitatea tapetului, dar fac spatiul sa para mai mare, fara a intra intr-un dialog suparator cu ornamentatia destul de bogata a peretilor. Plinta alba, de grosime generoasa, are acelasi efect.

3. Elementul supriza din aceasta amenajare, cel care face ca totul sa aiba personalitate si aduce toate elementele in contemporan, este utilizarea detaliilor industriale, dintr-un aliaj de cupru si zinc (baterii sanitare, galeata, oglinda, corpuri de iluminat). Accentul putin ciudat, insa de efect, este reprezentat de suporturile pentru prosoape sub forma unor cranii de taur.

 

 

Articole similare

Sfatul specialistului: Blackout sau dimout – Draperii ideale pentru ferestre pe timp de vara

Ion Diamandi

La Mosie, chirpiciul devine nobil

Dan Mazilu

Casa intr-un cadru natural desavarsit

casamea.ro

Lasă un comentariu