Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Amenajare de primăvară într-un apartament open-space

Calendaristic, a venit primăvara, iar odată cu ea şi primele raze calde de soare care aduc la viaţă gingaşele flori ale lunii martie.

Aşadar, putem să contemplăm şi să ne bucurăm de natură, dar putem face mai mult decât atât, dacă avem puţină iniţiativă. Primăvara aduce nu doar temperaturi mai blânde, dar şi culori fresh pe care le putem introduce în decorul interior. Cum? Cel mai bine pot arăta printr-o amenajare realizată în ton cu anotimpul, în care atmosfera creată te face să te simţi ca într-o zi senină de primăvară.

Interiorul luminos şi optimist este dominat de culori fresh, în care verdele, galbenul şi nuanţele luminoase ale lemnului sunt la mare înălţime. Aici putem menţiona faptul că schimbarea cromaticii sau a temei decorative se poate face uşor deoarece fundalul este predominant alb. Într-un apartament cu layout deschis ca acesta, utilizarea coordonată a culorilor reprezintă un aspect important pentru continuitatea vizuală a spaţiilor.

Tema natură este introdusă în decor prin diverse soluţii creative, cum ar fi iarba falsă de pe tabureții din living. În alte zone descoperim elemente decorative cu formă organică sau cu accente geometrice, care completează designul spaţiilor.

Unul dintre cele mai îndrăzneţe detalii ale amenajării este grădina verticală de pe peretele central al zonei de zi. Acest perete este de fapt o carcasă pentru frigider, dar şi un element decorativ uimitor. Peretele acoperit cu muşchi ajută, de asemenea, la delimitarea bucătăriei de living.

Bucătăria are atuurile ei, iar cel mai impresionant detaliu este suprafaţa de deasupra blatului de lucru. Prin calitatea fotografică a finisajului, ai senzaţia că vezi un colţ de verdeaţă acoperit cu rouă într-o dimineaţă de primăvară.

Zonele private ale locuinţei sunt accesibile din holul lung utilat cu multe unităţi de depozitare acoperite cu oglinzi. Desigur, şi holul de la intare dezvăluie un detaliu inedit, şi anume banca din nişă ce pare acoperită cu iarbă naturală.

Dormitorul matrimonial utilizează o paletă de culori diferită de cea a ariei de zi, adică diverse nuanţe de gri, care să asigure un mediu relaxant pentru utilizatori.

Dormitorul copiilor este împărţit pe zone de interes: somn, joacă, studiu etc. Zona biroului este colorată şi readuce în centrul atenţiei tema natură. Desenele de pe perete te duc cu gândul la peisajul senin de după o ploaie uşoară, când soarele răzbeşte triumfător printre nori.

Sertarele şi rafturile deschise sunt funny, dar ajută şi la o bună organizare a rechizitelor.

De cealaltă parte a camerei, panourile modulare cu design modern încorporează spaţii de depozitare inteligente (de exemplu, în treptele scării). Patul amenajat la înălţime a permis crearea unui loc de joacă la sol, dar şi obţinerea unor spaţii suplimentare pentru depozitarea jucăriilor. Ingenios.

Baia matrimonială include puţin lemn pentru a continua tema generală de amenajare, natura. Toate sursele de iluminat ascunse elimină umbrele şi fac camera să pară mai mare. Fâşia de lumină de deasupra căzii seamănă cu lumina soarelui care pătrunde într-o încăpere prin fereastră.

În baia copiilor, maşina de spălat rufe a fost montată sub chiuvetă. Prin această măsură s-a creat mai multă libertate de mişcare în doar câţiva mp.

Acum că ţi-am oferit sursa de inspiraţie, nu ezita să aduci natura în casă. Bucură-te de primăvară şi un decor în ton cu acest anotimp.

Pentru o vizualizare completă a apartamentului accesează galeria foto.

Sursa foto: www.home-designing.com

 

Articole similare

Amenajarea unui apartament de 150 mp

Elena Virlan

O casa in stil autentic ranch la Bistrita

revista Casa Mea

Proiect de amenajare indraznet pentru o casa veche

Elena Virlan

Lasă un comentariu