Image default
LifeStyle

Nucile… iti merg la inima!

Cum vezi strugurii coptii in vii (sau, ma rog, pe tarabe), e semn ca nici nucile nu mai intirzie pe ramuri. Primele dintre ele, cele mai grabite, au inceput, deja, sa cada. Sunt cele timpurii, pe jumatate crude, al caror miez, scos din coaja un pic amara, e delicios. Daca tii la tine si la sanatatea ta, nu le ignora defel!

Iata ce motive ai sa fii fara frau, cind vine vorba de nuci. In primul rand, au o concentratie foarte mare de cupru si zinc– se spune chiar ca ar fi printre alimentele cele mai bogate in aceste elemente. Din acest motiv, dar si datorita concentratiei in acizi grasi Omega 3 (cu puternic efect cardioprotector), ele sunt recomandate celor care sufera cu inima si, in general, celor care au probleme cardiovasculare. Studiile au evidentiat faptul ca riscul bolilor coronariene scade la jumatate prin consumul zilnic, sustinut, de miez de nuca.

Consumul de nuci este foarte potrivit copiilor in crestere, persoanelor aflate in convalescenta, sportivilor si tuturor celor care au un fizic foarte „incercat”.

Nucile sunt foarte utile celor ce sufera de pierderi de memorie. Daca ai un sef care „uita” sa-ti creasca salariul cu anii, ai grija sa manince 5-7 nuci pe zi, si s-ar putea sa-l schimbi in cateva luni.

Chiar si daca esti diabetic, nu te teme de grasimile din nuci. Aceste grasimi sunt nesaturate, deci iti vor scadea colesterolul, nu-l vor creste! Mai trebuie sa stii ca nucile au foarte multe fibre, deci inca o calitate care-ti vine manusa, daca suferi de diabet!

Alte afectiuni in contra carora este foarte recomandat consumul de nuci: reumatismul, tuberculoza, enurezis, artroze etc. Constipatia, de asemenea, poate fi lecuita cu miez de  nuca; efectul laxativ creste mult daca acest miez este usor prajit.

La un singur lucru sa ai grija: valoarea energetica a nucilor e uriasa. 100 gr de miez au 705 kcal, mult mai mult decat carnea. Daca nu ti-e teama, daca-ti sta cureaua inca bine pe abdomenul plat, nu te abtine de la nuci, introdu-le in meniul tau zilnic!

Articole similare

Cosulete de paine cu salata italiana

RL online

Reteta dobrogeana: Plachie ca in Delta Dunarii

RL online

Primul parc de distracții dedicat animalelor de companie se deschide la PetExpo 10

comunicat de presa

Lasă un comentariu