Image default
LifeStyle Retete

Nuci umplute cu crema de ciocolata

Daca va este dor de gustul copilariei, incercati aceasta reteta: nuci umplute cu crema de ciocolata. Este la fel de delicioasa ca cea traditionala.

Ingrediente

Aluat:

4 oua

200 g zahar pudra

200 g unt

cca 800 g faina

un plic amoniac

2 lingurite esenta de vanilie

un praf de sare

Crema:

300 g unt 82%cacao

150 g ciocolata 50% cacao

8 linguri lapte

8 linguri zahar pudra

2 galbenusuri (optional)

½ sticluta esenta de rom

5 linguri nuca macinata

Mod de preparare:

Aluat: mixam ouale cu praful de sare apoi adaugam zaharul mixand in continuare pana acesta se topeste. Adaugam untul moale, amoniacul stins in zeama de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine apoi punem faina treptat si framantam pana obtinem un aluat usor de modelat. Din aluat formam bile pe care le punem in forma bine incinsa si le coacem la foc mic 1-2 minute.

Crema: intr-o craticioara punem laptele la incalzit si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana se topeste ciocolata, dam craticioara deoparte si lasam la racit.

Mixam untul si adaugam zaharul pudra lingura cu lingura. Adaugam ciocolata topita, galbenusurile pe rand si mixam pana la omogenizare. Aromatizam cu esenta de rom dupa gust. Cu ajutorul unei spatule incorporam nucile si dam crema la rece pana se intareste putin. Cu aceasta crema umplem cojile nucilor,  apoi le lipim doua cate doua.

Material preluat de pe www.gustos.ro

Articole similare

12 destinatii de vacanta unde casele sunt pline de culoare

Ana Mincu

Un Cuplu Mortal, acum si pe DVD!

comunicat de presa

Ce trebuie sa stim despre hamsteri. Partea III

Elena Virlan

Lasă un comentariu