Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Noul încărcător frontal Hyundai HL980 şi-a făcut debutul la Bauma

Hyundai a lansat luna trecută la Bauma noul HL980, cel mai mare model de încărcător frontal pe pneuri din seria HL. Noul utilaj oferă tot ce e mai bun în materie de tehnologie. HL980 a fost construit la standarde ridicate Hyundai și proiectat în urma cercetărilor amănunțite efectuate în rândul operatorilor, cărora li s-a cerut să spună ce așteaptă de la următoarea generație de încărcătoare frontale. Rezultatul este un nou utilaj dur, performant, cu o putere remarcabilă.

Noul HL980 are o greutate operaţională de 31.000 kg şi este propulsat de cel mai nou motor Scania DC13 Stage IV, fără filtru diesel de particule (DPF), ce face ca utilajul să aibă un consum cu 10% mai eficient, în operaţiuni de încărcare, şi să fie cu 8% mai productiv, comparativ cu predecesorul său din seria 9A.

Silenţioasă, sigură şi confortabilă, noua cabină certificată ROPS/FOG/FOPS este cu 10% mai spaţioasă, scaunul operatorului fiind complet ajustabil pentru a oferi un mediu de lucru ergonomic. Cabina este complet antifonată, folosind o tehnologie de ultimă oră de reducere a zgomotului, ce asigură la interior o limită de 68 dB, atunci când maşina lucrează în medii zgomotoase precum cariere sau depozite de deşeuri (nivelul de zgomot în noul HL980 e redus cu 4% faţă de modelele precedente din seria 9A). 

Caracteristici eco

Pe lângă faptul că este este mai eficientă din punctul de vedere al consumului, noua serie HL mai include şi alte caracteristici care o fac prietenoasă cu mediul. Printre acestea se numără: automatic shutdown (motorul se opreşte când intră într-un regim de relanti. Operatorii pot selecta modul de funcţionare şi timpii de relanti în funcţie de condiţiile de lucru); indicator ECO (acesta îşi schimbă culoarea în funcţie de cuplul motorului și de nivelul de eficiență al combustibilului. În plus, monitorizează consumul de combustibil, cum ar fi rata medie și cantitatea totală de combustibil consumată, care sunt afișate pe monitor); pedală ECO (ce poate distinge între operarea economică şi cea cu putere); funcţie “travel speed limit control” (operatorul poate limita viteza de deplasare în intervalul 20 – 40 km/h); axe HD (faţă/spate) – axe cu răcire (faţă şi spate) sunt disponibile opţional pe modelele HL970/980, iar la modelele HL955/960, doar pe faţă.

Sistem “Infotainment” pentru confortul operatorului

HL980 este optimizat pentru a permite operatorilor să acceseze date ale utilajului în timp rapid. Această caracteristică este importantă atunci când se lucrează în medii dificile, pentru a îmbunătăți productivitatea. Monitorul inteligent de 7 inch este similar unui display de smart phone şi e mai mare decât la modelele anterioare. De asemenea, sistemul "Infotainment" permite operatorului să beneficieze de sistemul Miracast, ce funcționează prin intermediul reţelei WiFi a telefonului operatorului și permite folosirea caracteristicilor telefonului pe ecranul mare (navigare pe web, vizionare clipuri video, ascultare muzică).

Comenzi electrohidraulice (EH) şi “Soft End Stop”

Noul HL980 dispune de comenzi digitale în dotarea standard pentru braţ, cupă şi pentru a 3-a linie hidraulică. Toate modelele din seria HL pot fi echipate opţional cu joystick de direcţie. Monitorul touchscreen și controalele EH permit câteva (noi) caracteristici precum "Soft End Stop” (este eliminat şocul ataşamentului prin reducerea vitezei acestuia în apropierea cursei maxime), prioritatea cupei și modul de limitare a cursei braţului cu cupă, care pot fi controlate prin intermediul touchscreen-ului.

Un nou sistem de cântărire

Seria HL îmbunătățește precizia de lucru prin calibrarea greutăţii suplimentare. Funcția cumulativă automată/manuală de cântărire îmbunătățește considerabil eficiența de operare. Erorile de cântărire sunt afişate cu pictograme, iar valoarea greutăţii este indicată pe monitor de cele două culori, permiţând astfel cântărirea corectă pentru gestionarea eficientă a producției.

Inginerii Hyundai au reproiectat şi cupele de pe seria HL, având acum un factor de umplere mai bun, protecţii suplimentare pentru minimizarea pierderilor de material şi elemente de uzură interschimbabile pe baza cupei (heel plates).

De asemenea, seria HL este echipată cu un epurator de aer de volum mare, un ejector de praf automatic şi un pre-cleaner turbo în trei trepte (opţional). Compartimentul motor este complet izolat, pentru a preveni posibilitatea unui incendiu cauzat de admisia unor corpuri străine.

Noul încărcător frontal este disponibil şi în versiunea XTD (larger dumping height).  

Specificaţii HL980:

Greutate operaţională: 31.000 kg

Model motor: Scania/DC13

Puterea motorului: 283 kW / 380 hp (1800 rpm)

Capacitatea cupei: 4.80-5.60 m³

Forţa de săpare: 24.640 kg

Adâncimea de săpare: 105 mm

Înălţimea de basculare a cupei: 3.300 mm

Sursa: www.mequipment.ro

 

Dacă ți-a plăcut articolul, abonează-te la newsletter și vei primi în fiecare dimineață articole noi:

{{NewsLetter}}

 

Articole similare

Top 3 tehnologii de încălzire pentru casă

casamea.ro

S+P+1E 16052011

RL online

Cum alegem centrala termică?

casamea.ro

Lasă un comentariu