Image default
LifeStyle

Noua revolutie in design: printarea 3D

Mai pesimista din fire, ma declar usor sceptica in privinta nu atat a tehnologiei, cat a ambitiilor destul de mari ale celor care o pot utiliza. Insa, indubitabil, avantajele sunt enorme, pornind de la posibilitatea de a realiza intr-un timp scurt obiecte care necesita un grad foarte precis de detaliere si care nu pot fi realizate manual (sau devine ineficient economic) pana la construirea caselor la rosu in doar cateva zile.

Si, poate cel mai convingator avantaj pentru artisti, printarea 3D genereaza un cu totul alt set de repere in ceea ce priveste imaginatia si limitele pe care le poate atinge. Brusc, designerii vor scapa de multe probleme impuse de structura, ceea ce ma face sa cred ca trebuie sa ne asteptam in urmatorii ani la o gama foarte variata de produse de design in forme organice, unduitoare.

Inca emergenta, tehnologia este scumpa si vom mai astepta putin pana vom vedea lucruri produse pe scara larga. Cu toate acestea, insa, designerii si arhitectii mai cu dare de mana (sau cu laboratoare de cercetare in spate) au inceput deja sa experimenteze. De la scaune, la lustre si case P+1, de la bijuterii la pantofi, obiectele printate 3D devin din ce in ce mai vizibile. Si nu ne putem plange (cel putin despre decoratiuni, mobilier ori bijuterii) ca nu au un soi de “je ne sais quoi” care le da un farmec aparte.

Daca vreti sa vedeti cateva dintre experimentele facute pana acum (de la obiecte extrem de gratioase la piese de design inspirate poate prea brutal din natura) faceti o vizita galeriei noastre de imagini!

Articole similare

(P) Avene lansează o nouă formulă inovatoare pentru pielea uscată a întregii familii

casamea.ro

Hörmann si Ambasadorul Michael Schumacher militeaza pentru sustenabilitate si protejarea mediului

RL online

Popcornul, izvor de sanatate! Contine mai multi antioxidanti decat fructele

Alexandra Furnea

Lasă un comentariu