Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Noua macara cu braţ cu zăbrele Terex LC 300 este produsă la fabrica sa din China

Terex Cranes introduce noua macara pe șenile cu braț cu zăbrele Terex LC 300, ce oferă capacități mari de ridicare şi un design care o face transportabilă în mod eficient pe şantier și gata de lucru în timp scurt. În America de Nord, macaraua va fi disponibilă sub denumirea LC 330US.

Cu o capacitate maximă de ridicare de 300 de tone și un moment al sarcinii maxime de 1810 mt, noua LC 300 este cea mai mare macara pe șenile din această gamă de produse. Pentru contractorii care lucrează în proiecte grele de infrastructură civilă – în special pentru construirea de poduri – petrochimie, centrale electrice și turbine eoliene, această nouă macara Terex oferă putere, flexibilitate și opțiuni pentru finalizarea eficientă a proiectelor.

LC 300 beneficiază de noul design exclusiv Terex al platformei contragreutăţii, pe care plăcile sunt aşezate în 2 coloane, pe fiecare parte, în loc de una singură. Astfel este redusă înălțimea contragreutăţii, este coborât centrul de greutate al macaralei, fără a necesita balast central, și e îmbunătățită eficiența ansamblului de contragreutate (capacitatea de ridicare necesară a macaralei de asistare este doar de 10 t).

 „Noul design al macaralei pe şenile LC 300 este rezultatul strategiei noastre globale de design şi fabricaţie şi implementează standardele Terex privind calitatea şi siguranţa produselor. Membrii echipelor de proiectare, fabricaţie şi ai lanţului de aprovizionare din Jinan, China, şi Zweibrücken, Germania au lucrat împreună pe toată durata procesului de dezvoltare”, a afirmat Guntram Jakobs, Manager Product Marketing Terex Cranes. Noua macara va fi fabricată la unitatea de producţie din Jinan.

Auto-asamblarea șenilelor macaralei LC 300 ajută în mod substanțial la obţinerea unor timpi scurţi de asamblare. Macaraua poate fi configurată cu braț principal de până la 84 m lungime sau cu braț principal de până la 60 m plus braţ înclinat (luffing jib) de 72 m, pentru o lungime totală maximă a sistemului de 132 m. Macaraua este echipată cu sistemul Terex de protecție la prăbuşire, pentru asamblarea brațului în condiții de siguranță și demontarea lui.

Noua LC 300 include multe dintre caracteristicile de care antreprenorii din întreaga lume le aşteaptă de la Terex Cranes, pentru a crește timpii de funcționare și eficiența. Plăcile de contragreutate ale macaralei LC 300 sunt compatibile (interschimbabile) cu macaralele cu braț cu zăbrele Terex şi Demag aflate în funcțiune din 1998 și cu toate modelele tot-teren Demag începând cu AC 500 și mai mari. Cabina spaţioasă Terex oferă suficient spațiu pentru a permite un al doilea operator. Două monitoare de operare (primul afişează setările motorului, ale troliilor și macaralei; al doilea arată indicatorul momentului de sarcină IC-1) asigură o operare intuitivă a macaralei, pentru a îmbunătăți productivitatea operatorului.

Sursa: www.mequipment.ro

Articole similare

(A) Apartament, în Sibiu, cu două camere hibrid sau garsonieră?

casamea.ro

De ce sa tii cont cand cumperi un teren

Cristina Popa

Castellana 77, o clădire sustenabilă cu fațada din sticlă Guardian Glass

comunicat de presa

Lasă un comentariu