Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Noi tendinte pe piata de zidarie

Cu timpul viata a evoluat, nevoile oamenilor de asemenea si astfel au fost inventate noi materiale de constructie care sa satisfaca nevoia crescuta de confort termic si consum redus de energie. Astfel, astazi, optiunile sunt din ce in ce mai variate, iar un exemplu in acest sens este betonul celular autoclavizat, BCA-ul cum este el cunoscut generic.

„Produsele tip BCA reprezinta materiale moderne de constuctie, utilizate de peste 80 ani atat in constructii rezidentiale sau comerciale din intreaga Europa. In ultimii ani  consumatorul roman a descoperit avantajele acestui material de constructie (izolare termica excelenta, rezistenta la foc, durabilitate) si observam un trend ascendent  in cererea de BCA pentru constructia de locuinte uni si multi familiale.” explica Marius Dragne, Director de Marketing si Vanzari Xella Romania.

Inventat in urma cu aproape un secol, betonul celular autoclavizat este un material ecologic, usor, rezistent la foc si durabil precum o caramida. Produs din materii prime naturale: nisip, var, ciment si apa, BCA-ul de buna calitate se remarca printr-o excelenta izolare termica si fonica si totodata ajuta la reglarea nivelului de umiditate interioara, evitand producerea mucegaiului.

Spre deosebire de alte materiale de constructii, betonul celular autoclavizat poate elimina folosirea suplimentara a unor produse de izolare, care sporesc impactul asupra mediului si cresc semnificativ costurile de constructie. Izolatia termica si durabilitatea sunt caracteristici definitorii ale BCA-ului de calitate, produsele tip BCA avand cele mai reduse valori ale conductivitatii termice intre materialele de zidarie din Romania.

In lumina noilor directive europene privind eficienta energetica a cladirilor, este esentiala utilizarea unor materiale si solutii constructive eficiente energetic, iar BCA-ul, prin beneficiile sale- termoizolatie buna, rezistenta la cutremur, usurinta in manipulare- vine ca o foarte buna alternativa pentru cei ce isi doresc constructii de calitate.

Articole similare

Cum se sapa o fundatie?

Dan Mazilu

Proiect de casa 24062011

RL online

Proiect de casă la parter: suprafața utilă 94.41 mp

Sânziana Iaru

Lasă un comentariu