Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Nisip si pietris in loc de gazon

Aceasta optiune este ideala mai ales pentru zonele cu trafic intens unde stratul de iarba este cel mai afectat si, neintretinut corespunzator, afecteaza imaginea peisagistica.

Pietrisul sau nisipul sunt doua finisaje la fel de placute ochiului, in plus nu solicita o prea mare atentie din partea beneficiarului, udari periodice sau alte activitati pe care gazonul le impune pentru a avea parte de o gradina frumoasa si curata.

Cu toate acestea, o gradina nu s-ar mai numi asa daca partea de vegetatie ar lipsi, ca atare plantele si florile trebuie sa-si faca simtita prezenta prin intermediul unor ghivece impunatoare sau zone verzi putin pretentioase.

Astfel cele doua noi optiuni, din ce in ce mai vizate de public, castiga teren si prin prisma faptului ca sunt materiale ieftine si usor de procurat.

Cu toate acestea, exista si un dezavantaj care tine de confort, insa o solutie a fost gasita si in acest caz. Pentru aleile pietonale din gradina, pentru a evita anumite situatii neplacute, sunt recomandate dalele care sa usureze accesul in intreaga gradina.

In functie de stilul abordat pot fi folosite dale din piatra, lemn sau teracota si in oricare din situatii rezultatul va fi mai mult decat satisfacator.

Articole similare

Conarg reduce preturile apartamentelor

revista Planul Casei Mele

Rezistenta si durata de viata mai mare pentru beton

RL online

Casa care se construieste in 6 zile

Elena Virlan

Lasă un comentariu