Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

„Ne-am reorientat catre stilul clasic”

Designerul Corina Saftescu a realizat un astfel de decor pentru o familie din Timisoara.

O familie de timisoreni a decis, in 2007, sa faca o noua investitie in construirea unei case. „Desi locuiam deja la casa, totusi ne-am gandit ca ar fi bine sa facem inca o investitie de acest gen. Am considerat ca ar fi mult mai profitabil sa construim o casa decat sa cumparam un apartament. Linistea, spatiul larg si intimitatea sunt doar cateva dintre multele avantaje pe care ni le ofera aceasta.” Decizia celor doi soti s-a materializat destul de repede, avand in vedere ca ridicarea imobilului a inceput si s-a finalizat in acelasi an, adica in 2007.

Mai intai, proprietarii au consultat o serie de proiectanti, iar unul dintre acestia le-a propus un model care i-a incantat si pe care l-au acceptat. Apoi au demarat procesul de constructie. O etapa critica a reprezentat-o cautarea terenului, deoarece fiecare zona prezenta avantaje si dezavantaje. In cele din urma, au optat pentru una care se afla atunci in plina expansiune.

Gazdele noastre si-au dorit din start o casa cu structura de lemn. Vazusera in SUA astfel de constructii si ii incantasera. Aveau si de ce: erau practice, rezistente la intemperii si se incalzeau usor.

Locuinta are o suprafata de 160 de metri patrati si este structurata pe doua niveluri: parter (baie de serviciu, bucatarie, living si dining) si mansarda (doua dormitoare si doua bai). Desi etapa de santier s-a dovedit a fi anevoioasa si plina de peripetii, totusi proprietarii au reusit sa finalizeze totul intr-un timp optim, si asta pentru ca au stabilit termene clare in contractul semnat cu echipa de muncitori, care au fost aproape in totalitate respectate.

Deoarece au avut experiente neplacute atunci cand si-au amenajat prima casa, au cautat inca din etapa de santier un designer bun, care sa-i ajute in decorarea noului camin. Prin intermediul unor prieteni, au cunoscut-o pe Corina Saftescu, care s-a implicat inca din stadiul de finisare a locuintei. In ceea ce priveste stilul de amenajare, au optat initial pentru un decor modern. Cum era firesc, i-au aratat Corinei un model de amenajare pe care il doreau, adaptat personalitatii lor. Insa, cand a descoperit cate obiecte vechi si de arta detineau acestia, designerul le-a propus sa se reorienteze spre stilul clasic.

Motivul? Amenajarea nu se va demoda in timp si, in plus, vor putea sa foloseasca multe dintre lucrurile pe care deja le aveau. Comunicarea dintre designer si proprietari a fost excelenta, acestia din urma intelegand ca e mai avantajos pentru ei sa adopte un mix intre stilul rustic si cel clasic.

Finisajele au fost cumparate de la o firma recomandata de Corina Saftescu si s-au dovedit a fi de foarte buna calitate. Recomandarea i-a ajutat mult, deoarece, in caz contrar, ar fi pierdut mult timp cautandu-le in magazinele de profil.

O atentie deosebita au acordat alegerii mobilierului, intrucat isi doreau ca noile achizitii sa nu contrasteze cu cele pe care le detineau deja. Trebuie precizat ca pe majoritatea au preferat sa le cumpere.

Asa cum era firesc, stapana casei s-a implicat mai mult in amenajarea bucatariei, dorind sa creeze in zona destinata gatitului o atmosfera calda si familiara. Astfel, cu ajutorul Corinei, a decorat aceasta incapere in stil rustic, un stil indragit atat de ea, cat si de designer. Mobilierul a fost realizat la comanda, deoarece exigentele beneficiarilor cu privire la culori, accesorii si stil nu au putut fi pe deplin satisfacute de oferta din magazine.

Pentru ca incaperile sa aiba un aspect unitar, au ales pentru dormitorul matrimonial acelasi tip de pardoseala, insa au personalizat zona de noapte cu ajutorul unui tapet cu model floral, lipit pe jumatatea inferioara a unuia dintre pereti. Aceleasi culori si imprimeuri se regasesc la textile, care dau incaperii o nota vesela, destinsa. Patul realizat din fier forjat reprezinta elementul central al dormitorului, fiind alegerea sotiei. Piesele de mobilier din fier forjat prezinta avantajul ca ofera eleganta oricarei incaperi si pot fi adaptate multor stiluri de amenajare: romantic, vintage, rustic, modern.

Material realizat cu sprijinul designerului Corina Saftescu, www.cass-design.com

 

Articole similare

Amenajare în stil romantic

casamea.ro

15 case contemporane realizate din lemn

Madalina Constantin

Spatiu de lucru de acasa, compact si functional

RL online

Lasă un comentariu