Image default
Calatorii LifeStyle

Nagoro, satul locuit de papusi

Nagoro este un sat neobisnuit de pe vaile Shikoku din Japonia. Localitatea a fost depopulata treptat deoarece satenii fie au murit, fie au plecat in cautarea unui loc de munca. Acestia au fost inlocuiti cu papusi stranii, care ridica multe semne de intrebare.

In urma cu 11 ani, Tsukimi Ayano s-a intors acasa, in Nagoro. Confruntandu-se cu singuratatea, ea a populat satul cu papusi, fiecare papusa reprezentand un fost locuitor. In prezent, in jur de 350 de papusi „locuiesc” in acest sat.

De exemplu, scoala este umpluta cu cateva zeci de elevi-papusi, care asteapta cu rabdare inceperea orelor. Aceste papusi bizare sunt confectionate din paie si imbracate cu haine vechi.

Lucrand in gradina, Tsukimi a facut prima papusa dupa asemenarea tatalui ei si atunci i-a venit ideea de a inlocui si alti membri ai familiei cu papusi similare.

Ea a continuat aceasta activitate timp de 10 ani. Fiecare papusa a fost asezata in locul in care exista un satean, semanand cu acesta. Persoanele care ajung in Nagoro, observa astfel de papusi lucrand pe camp, pescuind la rau sau, simplu, stand pe strada si „privind” trecatorii. 

Articole similare

Advertorial: AMBIENT EXPO 2017, evenimentul care te inspiră în amenajarea spațiilor interioare şi exterioare

casamea.ro

Care sunt evenimentele de care ar trebui sa ne bucuram in weekend?

getlokal.ro

3 sfaturi de depozitare a fructelor si legumelor

Elena Virlan

Lasă un comentariu