Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Multa caldura in amenajarile stilului de design mexican

Backround-ul amenajarii mexicane este de obicei asigurat de pereti vopsiti in nuante care ne duc cu gandul la apus, rasarit sau chiar la soarele arzator, pardoselele pot fi din piatra, gresie sau lemn masiv. Cele mai multe plafoane ale acestor interioare mexicane au grinzi expuse, din lemn de pin de obicei.

Mobilierul din lemn masiv, de obicei de dimensiuni mari, sculptat, lacuit natural, scaunele si mesele din fier forjat utilizeaza linii curate si devin durabile si functionale. Tesaturile din bumbac si alte textile mexicane din fibre naturale vin si ele in amenajare cu o traditie si cu intentia de a imbogati designul.

Decorul mexican este completat de culori inspirate de natura, salvie verde, galben amurg, portocaliu, rosu bogat, marouri si nuante de negru, in general culori care aduc caldura in amenajare, le regasim in covoare, tapiterii, textile sau diverse obiecte decorative care aduc accente deosebite.

Stucul, un amestec de ipsos cu praf de marmura, clei si substante minerale colorante, care, prin uscare si lustruire, capata aspect de marmura, este foarte utilizat in decorarea si amenajarea proiectelor cu inspiratie mexicana, atat pentru interior cat si pentru exterior. Teracota ceramica, foarte variata in nuante, face un apel la caldura designului rustic mexican si o regasim cel mai frecvent in accesoriile decorative.

Ca in cazul oricarui alt stil de amenajare exista cateva particularitati ale stilului design mexican si putem alege sa proiectam un decor care sa transpuna cat mai original ceea ce aduce cultura mexicana in amenajari sau putem opta doar pentru cateva accente intr-un decor modern, rezultatul va fi cu siguranta materializat in aplicatii inedite. Si pentru ca este un stil aparte care necesita sfaturi avizate le recomandam cu incredere pe cele ale designerilor Koncepto, detalii in showroomurile din Cluj Napoca si Constanta.

Articol semnat Design Boutique

Articole similare

Pesti 20-26 octombrie

Dani Belea

Apartament modern cu 3 camere: spatios si minimalist

Catalina Coca

Cateva sfaturi de care sa tii cont atunci cand vrei sa cumperi mobila noua

casamea.ro

Lasă un comentariu