Image default
Home

Mucegaiul si inamicii lui

Cel putin o data pe an ne confruntam cu aparitia mucegaiul in special in locuintele unde exista multa umiditate si putina aerisire.

Exista mai multe modalitati de eliminare a mucegaiului. Una dintre ele si cea mai la indemana ar fi folosirea solutiilor chimice destinate acestei ciuperci. Insa, acestea elimina efectul, nu si cauza. In scurt timp, mucegaiul poate reveni, mult mai agresiv si imun la substantele folosite.

O alta varianta ar fi sa va cumparati un umidificator, insa exista si alte trucuri pe care le puteti pune in practica.

Clorul este unul din ele. Puteti curata zona afectata  printr-o simpla spalare. Clorul va indeparta  mucegaiul si igieniza peretele.

Extrasul de sambure de grepfrut este si el o alternativa. Se combina 20 de picaturi de extract de sambure de grepfrut cu 2 cescute de apa, carese pulverizeaza pe suprafata afectata, nefiind nevoie de clatire. Solutia rezultata o poti folosi mult timp de la prepararea ei.

Este bine de stiut ca otetul omoara peste 80% din tipurile de mucegai. Desi mirosul va persista cateva ore, merita incercat. Pulverizati pe suprafata propriu-zisa otet alb distilat si nu clatiti, lasati-l sa isi faca efectul.

Articole similare

15 idei de masute de cafea pentru exterior

Elena Virlan

Travertinul, un finisaj fara varsta

Elena Turcu

Biblioteca din living

casamea.ro

Lasă un comentariu