Image default
Home

Motive florale pentru protectia peretelui de bucatarie

Imprimeurile cu flori sunt, in general, destul de indraznete si e greu sa le integrezi intr-o amenajare. Cu toate acestea, ele au un aspect vioi si aduc veselie in orice incapere le-ai pune. Bucataria este un loc bun de unde sa incepi experimentarea cu imagini cu flori, iar zona dintre blatul de lucru si dulapurile suspendate este intocmai zona care se preteaza la astfel de elemente de design.

Pe portiunea de perete din spatele aragazului sau chiuvetei, dar si a blatului de lucru in general, este indicata utilizarea unei protectii care sa fie usor de curatat si rezistenta la umezeala. Mai ales intr-o bucatarie neutra, rolul protectiei este si cel decorativ, putand reprezenta acel accent dintr-o amenajare simpla, banala.

Deoarece atributul principal al unei protectii trebuie sa tina de calitatea materialului de a rezista la factorii agresivi din bucatarie, exista doar cateva optiuni. Panourile de perete din MDF sunt finisate pe suprafata vizibila cu o folie pe care se poate aplica orice fel de imagine si, in plus, sunt destul de accesibile ca pret, iar montajul este rapid. Placile ceramice cu motive florale imprimate sunt o alta optiune de luat in seama. Atentie, insa: placile de faianta cu flori de mari dimensiuni sunt mai potrivite pentru spatiile largi.

Intr-o bucatarie mai boema, mai ales daca te inspira arhitectura catalana, mozaicul este exact finisajul pe care il cauti. O mana priceputa de mester se va pricepe sa migaleasca pana cand va obtine o compozitie frumoasa cu flori. Mozaicul este, insa, varianta scumpa. Mai ieftin este sa utilizezi sticla clara deoarece ea poate fi aplicata peste orice imagine, inclusiv peste tapet, modelul suportului fiind vizibil prin transparenta sticlei.

Si tipul de flori pe care il alegi pentru suportul din zona de protectie a bucatariei este important. O protectie cu trandafiri se va potrivi intotdeauna intr-un decor clasic sau simplu, elegant. Cele cu orhidee au un aer de rafinament, pe cand margaretele sunt simbolul iubirii si a pacii. Daca vrei sa atragi privirile, alege o imagine cu maci. Daca bucataria este amenajata in stil provensal, atunci o protectie cu flori sau chiar campuri de lavanda ar fi ideala.

Florile nu se vor demoda niciodata, in opinia noastra, insa acestea trebuie alese cu grija pentru a nu deveni uzate moral in cativa ani. Daca, totusi, atasamentul tau fata de flori risca sa piara in timp, protectia de perete este una dintre cele mai usor de schimbat elemente din decor, in special daca ai ales varianta cu foaia de sticla.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

Turnarea sapei din ciment si nisip

Constantin Stefan

Medieval Spanish house in modern times

Elena Turcu

Fii creativ cu revista Casa Mea şi Brico Depôt!

comunicat de presa

Lasă un comentariu