Image default
Home

Montarea placilor de parchet laminat – pas cu pas

Utilizati ferastraul compact Dremel® DSM20™ si taiati in plinta. Decupati si placile laminate cu ajutorul ferastraului DSM20: o lucrare completa cu o singura unealta! Mai simplu de atat nu se poate! Trebuie doar sa urmati ghidul nostru pas cu pas de mai jos.

Scule necesare:

Ferastrau compact Dremel® DSM20TM cu ghidajul de taiere DSM84, discul de taiere multifunctional cu carbura pentru taieturi inecate Dremel® DSM600 si discul de taiere multifunctional cu carbura Dremel® DSM500

Alte materiale necesare:

Placi de parchet laminat, de 14 centimetri latime x 20 milimetri adancime 
Strat de baza cu o adancime de 3 – 4 milimetri
Ruleta si creion

Grad de dificultate:  2 stele – simplu

Inainte de a incepe lucrul:

Placile de parchet laminat sunt usor de aplicat pe orice suprafata neteda, uscata, solida si perfect plana. La montarea parchetului laminat pe o podea din grinzi de lemn, aveti grija sa bateti mai intai la loc toate cuiele iesite, iar suruburile trebuie sa fie ingropate. Sapa de beton de sub podea trebuie sa fie nivelata si, in cazuri mai dificile, este posibil sa fie nevoie de aplicarea unui strat flexibil sau a unui compus autonivelant, pentru a obtine o suprafata plana. Daca montati parchetul laminat peste beton, asfalt, PVC, gresie sau peste o suprafata similara, trebuie sa aplicati in prealabil un substrat rezistent la umezeala. Curatati si maturati podeaua, pastrand curatenia pe intreaga durata a procedurii. Orice particula de pietris ramasa pe podea va lasa urme pe parchetul laminat.

Pasul 1

Masurati podeaua si calculati suprafata de substrat si de placi laminate necesara, adaugand 10% pentru pierderi. Parchetul laminat trebuie asezat in directia iluminarii naturale a incaperii. Retineti faptul ca suprafata de sub podea trebuie acoperita cu un substrat inaintea montarii placilor de parchet laminat. 

Pasul 2: Substratul

Asezati substratul si taiati la dimensiune. Asezati randurile de substrat unul langa celalalt, fixand cu banda adeziva.

Pasul 3: Incepeti montarea

Pregatiti in prealabil placile, asezandu-le pe orizontala in incaperea unde vor fi montate, lasandu-le in ambalajul original pentru cel putin 48 de ore. Pregatiti montarea primei placi in coltul din partea stanga a incaperii. Intoarceti placa cu fata in jos pentru a o proteja de zgarieturi si, utilizand-o drept ghidaj de inaltime, realizati o taietura la baza plintei cu ajutorul ferastraului Dremel DSM20 si al unui disc multifunctional cu carbura pentru taieturi inecate Dremel DSM600. Intoarceti placa laminata cu fata in sus si, tinand capatul cu limba spre perete, potriviti placa in taietura.

Pasul 4: Continuati montarea placilor de parchet

Asamblati primul rand, potrivind placile cap la cap. Continuati taierea plintei pe masura ce avansati cu montarea parchetului laminat in camera, de la stanga la dreapta. Taiati ultima placa la dimensiunea necesara utilizand ferastraul Dremel DSM20, ghidajul de taiere DSM840 si discul de taiere multifunctional cu carbura Dremel DSM500. Pentru a masura ultima placa, intoarceti-o cu 180 de grade si asezati-o langa placa anterioara. Nu uitati: rosturile trebuie sa fie dispuse decalat.

Pasul 5

Continuati montarea placilor de parchet laminat de la stanga la dreapta, pana la acoperirea intregii podele. Montate sub plinta, placile vor fi pozitionate ferm, fara sa necesite elemente de fixare. Utilizati profile de trecere in locurile in care parchetul laminat atinge mocheta sau pardoseala diferita din incaperea alaturata. 

Articole similare

DIY: lampi de ceara pentru gradina

Madalina Constantin

Cum schimbi imaginea covorului cu bani putini?

Elena Turcu

Stilul retro și atmosfera lui unică

comunicat de presa

Lasă un comentariu