Image default
Home

Montajul unei usi cu spuma poliuretanica

De aceea o alegere inteligenta este cea care va avea ca rezultat o lucrare de cea mai buna calitate, cu costuri cat mai reduse si realizata intr-un timp scurt.

Pentru a exemplifica acest lucru va prezentam alegerea pe care au facut-o proprietarii unui apartament de 3 camere pentru usile de interior.

Acestea au fost prefabricate pe comanda la o firma specializata, montajul final facandu-se rapid si curat cu ajutorul spumei poliuretanice.

Etape de lucru:
1. Dezambalarea componentelor.
Elementele tocului au fost debitate si ambalate separat. Dupa ce au fost transportate la locul montajului, cele trei elemente au fost dezambalate si asezate pe pozitie.
2. Aplicarea adezivului.
Pe suprafetele de contact ale celor trei elemente ale tocului, a fost aplicat un adeziv special. Dozarea lui a fost facuta cu grija, deoarece excesul ar fi afectat calitatea suprafetelor.
3. Lipirea elementelor tocului.
Dupa ce a trecut timpul indicat de producator pentru adeziv, cele doua elemente au fost imbinate. Operatia a fost facuta cu mare atentie pentru ca zona de contact sa fie perfecta.
4. Montajul primei cleme.
Zonele de imbinare ale elementelor tocului au fost ranforsate cu cleme metalice. Prima a fost fixata pe suprafata plata prin intermediul unui surub special.
5. Montajul celorlalte cleme.
In zona in care elementele tocului formeaza un unghi drept, au mai fost montate doua cleme metalice. Acestea au fost fixate mecanic, in fantele debitate anterior.
6. Asezarea tocului pe pozitie.
Dupa ce au fost efectuate toate operatiile de asamblare a tocului, acesta a fost asezat pe viitoarea pozitie din golul de usa.
7. Verificarea pozitiei tocului.
Imediat dupa pozitionare, planeitatea tocului a fost verificata pe toate cele trei suprafete ale acestuia. In aces scop a fost folosit un poloboc.
8. Ajustarea pozitiei tocului.
In functie de indicatiile polobocului, pozitia tocului in golul de usa a fost ajustata prin lovituri usoare de ciocan, pana cand planeitatea suprafetelor a fost perfecta.
9. Fixarea tocului in pene.
Odata ce a fost stabilita pozitia definitiva a tocului, acesta a fost fixat cu ajutorul unor pene din lemn. Introducerea acestora in spatiul dintre toc si perete s-a facut cu atentie pentru ca tocul sa nu fie miscat.
10. Montajul balamalelor.
In urmatoarea etapa a lucrarii s-a trecut la fixarea usii. Mai intai au fost montate cele doua balamale in orificiile practicate in toc inca din fabrica.
11. Mascarea zonei de imbinare.
Dupa ce au fost montate balamalele, zona de imbinare dintre cele doua elemente ale tocului a fost stilizata prin aplicarea unei benzi din plastic de aceeasi culoare cu cea a tocului.
12. Montajul usii.
Usa a fost montata in cele doua balamale, fiind inchisa si deschisa succesiv pentru a se verifica modul in care ea se “asaza” in toc.
13. Realizarea elementelor de ranforsare a tocului.
Au fost construite elemente din lemn, care vor fi montate in interiorul tocului. Iar pentru protejarea acestuia, pe capetele elementelor din lemn a fost lipita banda adeziva.
14. Ranforsarea tocului.
Tocul a avut nevoie de elementele de ranforsare pentru a face fata tensiunilor exercitate de spuma poliuretanica fara sa se deformeze. Au fost fixate trei astfel de elemente.
15. Aplicarea spumei poliuretanice.
In spatiile libere ramase intre perete si toc, a fost introdusa spuma poliuretanica folosindu-se un pistol special. Dozajul acesteiea este esential, deoarece cantitatile prea mari sau prea mici pot afecta montajul.
16. Indepartarea elementelor de ranforsare.
Usa a fost lasata in aceasta stare timp de doua zile pentru ca spuma poliuretanica sa expandeze si sa se intareasca. La final, elementele de ranforsare au fost inlaturate si a fost montata clanta.

Articole similare

Cum cureti tapetul

Elena Virlan

Casă de vacanţă cu potenţial de rezidenţă

Oana Voicu

Factori care influenteaza alegerea procedeului de hidroizolare

RL online

Lasă un comentariu