Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Montajul pietrei naturale

Optiunile majoritatii celor care isi renoveaza locuinta, se indreapta spre materialele naturale cum sunt lemnul, marmura, granitul sau piatra.

Daca ati optat pentru piatra, va trebui sa acordati o atentie deosebita montajului propriu-zis. Este evident ca cea mai buna alegere ar fi angajarea unor profesionisti cu experienta in domeniu. Daca insa va hotarati sa faceti lucrarile singuri, iata care sunt etapele de urmat!

Etape de lucru:

1. Realizarea instalatiilor

Lucrarile incep intotdeauna prin construirea instalatiilor care au traseul prin suprafata suport. In cazul de fata, au fost trase cablurile electrice, iar santurile astupate, cu ipsos.

2. Trasarea nivelului

Pentru ca placile din piatra sa descrie linii perfect drepte, va trebui sa masurati cu exactitate suprafatele de montaj. Cel mai indicat este ca linia sa fie data cu o nivela cu laser.

3. Stabilirea bazei de montaj

Dupa ce a fost trasat nivelul inferior, pe linia respectiva se fixeaza un profil metalic. Acesta va functiona atat ca reper de montaj pe intregul perete, cat si ca suport pentru primul rand de placi.

4. Ajustarea pietrelor

Dupa ce sunt scoase din ambalaj, pietrele sunt verificate. Spatele placii este polizat cu un disc special pentru a se crea striatii. Acestea vor facilita o priza mai buna a pietrei pe suprafata suport.

5. Verificarea

Inainte de aplicarea definitiva, este indicat sa pozitionati fiecare bucata de piatra pe locul de montaj. Incercati cu mai multe placi, pana cand o gasiti pe cea mai potrivita pentru pozitia respectiva.

6. Aplicarea adezivului

In functie de tipul pietrei si de suprafata de montaj, adezivul se aplica diferit. In cazul de fata, adezivul a fost aplicat pe placa de piatra intr-un strat de aproximativ 0,5 cm.

7. Montajul pietrei

Inainte de aplicarea pe perete, mai verificati inca o data pozitia placii fata de cele deja montate. Dupa stabilirea ei, aplicati placa si presati pana sunteti siguri ca nu va cadea.

8. Indepartarea surplusului

Dupa ce v-ati asigurat ca piatra s-a fixat, cu ajutorul unei mistrii indepartati surplusul de adeziv care a iesit pe langa placa in urma presarii. Astfel veti putea continua montajul fara probleme.

Articole similare

4 sisteme de back-up pentru casă

casamea.ro

Casa bioclimatica in Franta

Elena Virlan

Cum montam izolatia din vata minerala bazaltica?

Catalina Coca

Lasă un comentariu