Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Modificari ulterioare avizarii proiectului

Este o intrebare care framanta multi beneficiari, insa trebuie sa stiti ca orice modificare adusa unei constructii poate avea influente nefaste.

In momentul in care se doreste obtinerea unei autorizatii de construire, se depune la primarie un dosar care, printre altele, include planul de situatie si certificatul de urbanism.

In cazul fericit in care la acordarea certificatului de urbanism nu s-a constatat nicio neconcordanta intre prevederile PUG (planul urbanistic general) si dorinta proprietarului de a construi un anumit tip de imobil, atunci autorozatia de construire se obtine mai repede si in baza unui dosar mai putin stufos, fiind necesar doar un plan de situatie, fara PUZ sau PUD. In acest plan de situatie sunt cuprinse in detaliu caracteristicile casei de construit, adica planul casei. Daca pe parcursul lucrarilor devine evident faptul ca este nevoie de o serie de modificari majore, se impune obtinerea unei noi autorizatii. Pentru acest act este nevoie de un RLV, o expertiza tehnica realizata de un iginer structurist si se depune un dosar de autorizare care include si noul plan al cladirii.

Exemplu: se ia un living proiectat pe o suprafata de 40 de mp si o bucatarie pentru care s-au rezervat 30 mp. Daca pe parcursul lucrarilor beneficiarul constata ca spatiul este mult prea amplu si doreste sa il restranga are doua modalitati prin care poate actiona. Daca se doreste o modalitate totala a dimensiunii spatiului prin micsorarea fundatiei este evident ca va fi nevoie de un nou proiect si de o noua autorizatie. Daca se face doar o reamenajare a peretilor la interior, lucrurile se pot rezolva si prin dispozitie de santier, fara dosar de autorizare.

Trebuie sa stiti ca indreptarea greselilor flagrante este destul de costisitoare, acestea fiind sanctionate atat sub aspect legislativ, cat si financiar.

Articole similare

Proiect de vanzare – Domino Plus 2

RL online

Se pot monta prize in baie?

Dan Mazilu

Trucuri pentru un climat interior optim in timpul verii

Velux

Lasă un comentariu