Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Modern, vesel cu accente glam

Cu toate acestea, proprietarii lui au dorit sa-si puna amprenta personala asupra spatiului. Nu stiau exact cum trebuia sa arate decorul final, insa, colaborand cu Knox Design, au reusit sa descopere acest lucru si sa obtina un interior care sa-i reprezinte.

Gazdele noastre voiau sa cumpere un apartament spatios intr-un ansamblu rezidential nou. Dupa ce le-au vazut pe toate, l-au ales pe acesta datorita privelistii, amplasarii si finisajelor de buna calitate asigurate de catre dezvoltator.

Pentru ca spatiul sa ii reprezinte, au apelat la designerii de la Knox pentru proiectul de amenajare. Au aflat de ei de la un prieten comun, fost client al firmei, care i-a recomandat.

Desi nu aveau o idee clara legata de amenajare, totusi au descoperit pe parcurs ceea ce isi doreau, cu ajutorul chestionarului pe care il foloseste firma de design.

Pentru ca finisajele apartamentului ofereau un fundal neutru, proprietarii puteau realiza orice tip de decor. Insa, impreuna cu designerii, au optat pentru unul modern si vesel, cu accente glamour, potrivit personalitatii lor.

Proiectul 3D a fost facut de designerul Tatiana Leah, iar proprietarii au fost foarte multumiti de colaborarea cu ea si de faptul ca au fost pe aceeasi lungine de unda. Apoi, specialistii firmei au pus totul in practica pana la ultimul detaliu.

Doamna a fost foarte activa si s-a implicat foarte mult, atat in conceperea planului de amenajare, cat si in implementarea lui. A fost cu cei de la firma in magazine, a cumparat anumite obiecte singura si a urmarit sa iasa totul conform proiectului agreat.

”Am o locuinta care ma reprezinta”

Proprietarii ne-au marturisit ca a fost foarte determinati in procesul de amenajare si ca rezultatul ii reprezinta intru totul.

Pentru ca blocul a fost construit si izolat ca la carte, iar instalatiile, geamurile, tamplaria si usile sunt de buna calitate, nu au fost necesare modificari, iar procesul de amenajare nu a fost atat de anevoios ca in cazul in care ar fi implicat santier. Ca atare, nu au intampinat probleme majore, ci unele inerente, precum intarzieri de livrare sau greseli ale furnizorilor. Prin urmare, punerea in practica a proiectului a durat foarte putin, aproximativ o luna.

Asta nu inseamna insa ca nu au fost adaugate elemente care au schimbat complet ”fata” apartamentului. Desi era complet finisat, totusi nu s-a trecut direct la adaugarea mobilierului si a decoratiunilor. Au fost construite scafe la nivelul tavanelor ce au permis jocuri de lumina si, mai ales, au fost introduse culori si texturi care sa dea viata spatiului. In acest scop a fost utilizat mult tapet.

Desi exista un stil unitar, totusi fiecare camera a fost tratata special

Tinerii proprietari au mers pe un decor modern, axat pe combinatii cromatice vesele si accente glamour. Livingul pare mai sobru, datorita culorilor utilizate aici. S-a vrut a fi o incapere cu un aer usor masculin, asa ca au fost alese tonuri de maro si bej, scoase in evidenta cu ajutorul texturilor de la nivelul mobilierului si al tapetului. Mobila are, in general, un finisaj lucios. Este realizata din MDF tot de cei care au gandit amenajarea, tocmai pentru a respecta cu strictete proiectul, asa cum si-a dorit proprietarii. Canapelele sunt achizitionate de la Mobexpert, la fel si covoarele, in timp ce perdelele si tapetul au fost cumparate de la furnizorii Knox. Corpurile de iluminat, responsabile si ele in mare masura de nota glam, sunt de la Orion si Mobexpert.

Exista insa si multe ociecte manufacturate. Un exemplu il reprezinta constructiile decorative din living, realizate din MDF si plexiglas fumuriu, in spatele carora sunt ”ascunse” folii decorative si lumini indirecte. O alta idee originala si de efect sunt printurile de la nivelul mobilierului, desenate special pentru a se potrivi cu modelul tapetului. 

Dormitorul este graitor pentru stilul abordat. Aici s-a utilizat mult mov, iar ca accent decorativ, tapetul. Pentru ca look-ul obtinut sa nu devina exclusiv feminin, a fost ales un model cu dungi. In schimb, in bucatarie si in birou, gazdele noastre au optat pentru pattern-uri florale si un contrast tonic (alb-rosu). Insa si aceste spatii au influente glamour, asigurate in special de corpurile de iuminat pretioase, de perdelele cu insertii de catifea si de tapetul cu motiv elaborat.

In dormitorul matrimonial, efectul este oferit de finisajul lucios al mobilierului si de accesoriile textile catifelat-luxoase.

Holul este o alta incapere care te impresioneaza, mai ales ca este prima cu care ai contact. De amenajarea lui s-a ocupat Irina Constantin, care a apelat la vopsea decorativa aurie, tapet si la bucati de mozaic pentru a obtine un efect scenografic. Proprietarii au avut ceva emotii legate de culoarea peretelui de aici, insa important este ca, in final, au fost extrem de incantati de rezultat. Extra-accente stralucitoare create de Irina contrasteaza cu mobilierul lila, suprapus pe peretele decorativ. Holul nu are doar rol decorativ, ci si practic. Pe alt perete a fost construit un dressing generos, ce stocheaza incaltamintea si serveste si pe post de ”cuier inchis”, nelasand hainele expuse inestetic. Insa nu se putea sa nu aiba si el un look special. Usile lui sunt decorate cu un print cu model floral supradimensionat, in ton cu mobilierul lila.

Articole similare

Accesorii simpatice

Laura Ilica

Podea din tocatoare de branzeturi intr-o ferma olandeza

Georgiana Sfarlea

Cate o gradina pentru fiecare etaj

Elena Turcu

Lasă un comentariu