Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Modele de scafe

Gradul mare de flexibilitate a materialelor din care sunt realizate (profile metalice si placi din gips-carton), usurinta cu care acestea pot fi modelate sunt caracteristici ce fac posibila punerea in opera a unei foarte mari diversitati de proiecte.

Inca o data va recomandam sa apelati la specialisti, atat in stadiul initial de proiectare a scafelor, cat si in cel secundar, care presupune executia acestora. Veti evita in acest fel o seama de riscuri, iar calitatea finala a lucrarii va fi una de exceptie, justificand din plin cheltuielile suplimentare presupuse de recurgerea la specialisti cu un inalt grad de calificare.

Exemplul pe care l-am ales este cat se poate de elocvent in acest sens. Trebuie sa specificam ca proprietarii au dorit ca plafonul fiecarei incaperi a apartamentului sa fie decorat cu o scafa.

In living au fost construite doua tipuri de scafe. Primul a fost amplasat in zona superioara a peretilor, de jur-imprejurul camerei. In zona ferestrei a fost creata o nisa care va indeplini rolul de masca pentru galeria perdelei. Al doilea volum a fost construit in centrul plafonului. Scafele au fost prevazute cu spoturi luminoase, fiind zugravite in culori diferite.

In hol a fost construit un volum care acopera intreaga lungime a plafonului. El a fost construit initial pe centrul tavanului. Ulterior, proprietarii au decis ca in zona respectiva sa amplaseze la final un dulap de dimensiuni mari. In consecinta, volumul a fost desprins de tavan si a fost reatasat pe acesta la 35 cm spre stanga.

Deoarece vestibulul are o suprafata mica, scafa a fost proiectata in forma circulara. Acest lucru face sa se incadreze bine pe suprafata patrata a tavanului. Realizarea propriu-zisa este una cat se poate de simpla, costurile materialelor    plasandu-se sub 25 lei. In scafa au fost montate patru spoturi luminoase.

In dormitor scafa a fost construita la zona de intalnire dintre pereti si plafon. Are forma unui volum unitar de jur-imprejurul camerei. Pe cei doi pereti care reprezinta latimile incaperii, scafa poseda dimensiuni mai mari. In zona interioara, volumul din gips-carton are o forma circulara. Aici au fost montate si spoturile luminoase.

Articole similare

P + 1E 08022011

RL online

Util pentru locatari: Certificatul energetic

revista Planul Casei Mele

Montarea unui semineu

Constantin Stefan

Lasă un comentariu