Image default
Home

Modalitati de montare a chiuvetei de bucatarie

Chiuvetele de bucatarie se disting prin materialul din care sunt realizate, prin forme si dimensiuni.  De asemenea, chiuvetele se deosebesc si din punctul de vedere al modalitatii de montare, existand mai multe variante.

In functie de modalitatea de instalare, chiuvetele pot fi: incorporabile (pe blat), cu montare sub blat (sottotop) sau la nivelul blatului (filo-top). In primul caz, marginile chiuvetei depasesc decupajul realizat in blat, sprijinindu-se de acesta. Montarea este simpla, nu necesita un sistem suplimentar de sustinere, iar chiuveta poate fi combinata cu orice tip de blat. Din pacate, continuitatea blatului este intrerupta de marginile chiuvetei, iar curatarea blatului, in special la imbinarea cu chiuveta, pune ceva probleme.

Cand montarea chiuvetei se face sub blat, muchiile chiuvetei nu sunt vizibile, tranzitia de la blat la chiuveta fiind lina. Prin urmare, blatul se va curata foarte usor. Daca alegi aceasta varianta, trebuie sa stii ca ai nevoie de un sistem special de sustinere a chiuvetei, ca timpul de instalare este mai mare si ca blatul trebuie sa fie realizat dintr-un material solid, asa cum este granitul.

Se poate alege si o chiuveta care face corp comun cu blatul (sau chiuvete comune cu blatul). In acest caz, blatul si chiuveta sunt realizate din acelasi material, fiind turnate sau imbinate in procesul de productie. Pe langa aspectul placut, dat de continuitatea liniilor, este eliminata imbinarea dintre chiuveta si blat si, odata cu ea, infiltrarea apei. Apoi, blatul se curata usor, iar firimiturile pot fi adunate direct in chiuveta. Este esential ca materialul sa fie suficient de flexibil (otel inoxidabil sau acril).

Articole similare

Gri în dormitor? Iată 5 idei simple

Sânziana Iaru

Cum sa-ti faci un scaun din carton

Alexandra Petraru

Ce tip de calorifer alegi: cu apă sau cu ulei?

Alina Boicu

Lasă un comentariu