Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Mobilierul de bucatarie realizat pe comanda

Mobilierul pe comanda este solutia ideala pentru bucatariile atipice, in care nu se poate integra unul de tip standard. Inainte de a contacta un specialist, trebuie sa stabilesti care iti sunt nevoile reale si ce trebuie sa-ti ofere firma de mobilier.

Repere pentru proiectul de mobilier

In primul rand, trebuie sa tii cont de volumul de activitate din bucatarie, adica de numarul de membri pentru care se pregateste masa, indiferent daca este o camera individuala sau open space cu livingul. In al doilea rand, trebuie sa tii cont de aparatura electrocasnica necesara in bucatarie – hota, plita, cuptor, cuptor cu microunde, masina de spalat vase etc.

Este important sa discuti si cu instalatorul, ca pe baza proiectului de mobilier sa faci sau sa modifici racordurile existente – cele de apa, dar si cele electrice. Nu in ultimul rand, trebuie sa iei in calcul necesitatile de depozitare. Poti apela la sertare speciale, metalice, la coloane de depozitare tip camara.

Materiale

Fiind un spatiu umed, cele mai recomandate materiale pentru mobila de bucatarie sunt panourile aglomerate acoperite cu melamina, MDF-ul infoliat sau lemnul masiv, special tratat sa reziste. Din pacate, multi producatori folosesc panouri caserate cu hartie, care nu rezista mai mult de un an si se exfoliaza. Din dorinta de a oferi un pret mic, unii producatori folosesc materiale care nu sunt recomandate pentru bucatarie.

Avantaje

Mobila pe comanda, realizata la o firma care respecta standardele de calitate in productie, reprezinta combinatia optima intre calitate, functionalitate si pret avantajos, cu satisfacerea nevoilor particulare ale fiecarei familii. Spre deosebire de mobila achizitionata in magazine, mobilierul pe comanda permite exploatarea totala a spatiului existent in bucatarie.

Achizitii separate

Daca iti doresti sa cumperi masa separat de mobilier, cauta un model care sa se potriveasca din punct de vedere stilistic si cromatic cu celelalte corpuri de mobilier. Acelasi lucru este valabil si pentru scaune. Se recomanda ca acestea sa aiba sezutul cu o inaltime cuprinsa intre 45 si 50 cm (la o masa cu o inaltime de 78 – 80 cm).

Atentie la defecte!

Verifica piesele de mobilier pentru ca acestea pot avea mici defecte. Daca mobilierul are sertare culisante trebuie verificat daca ele se deschid usor si pana la capat. Sertarele culisante (pe role) pot fi realizate din accesorii de slaba calitate, ceea ce va conduce la o uzare rapida si la o manevrare mai dificila.

Controleaza usile, modul de deschidere si materialul din care sunt fabricate balamalele.

Articole similare

Ghid de alegere a umpluturii pentru perne si pilote

Ana Mincu

Anul 2012 vine cu noi tendinte in interioarele locuintelor noastre

Ion Diamandi

Sarbatoare in stil rustic

Revista Domus

Lasă un comentariu