Image default
Amenajari Interioare

Mobilierul de baie: intre design si functionalitate

Mobilierul joaca mai multe roluri intr-o sala de baie. Functia sa primordiala, cea de depozitare, a fost completata treptat cu cea de ordin estetic, contribuind considerabil la imaginea baii.

In plus, mobilierul poate ascunde toate acele lucruri pe care nu le dorim la vedere si care aglomereaza inutil spatiul. Spre deosebire insa de alte tipuri de mobilier, cel de baie trebuie sa prezinte rezistenta la umezeala.

Se pot alege corpuri de mobilier realizate din sticla, PAL si MDF sau lemn, cu conditia sa fie tratat in prealabil. Desigur, se pot alege si materiale ecologice, cum ar fi piatra artificiala sau ceramica.

Citeste si: Mobilier-bijuterie pentru bai exclusiviste

Producatorii ofera si dulapuri din PVC, dulapuri cu sertare din plastic, etajere din otel cromat, ceea ce-ti ofera posibilitatea sa le alegi pe acelea care sa corespunda bugetului de care dispui, stilului de amenajare si dimensiunii baii.

Mobilierul din lemn masiv este mai potrivit in cazul unei amenajari clasice, iar cel din sticla se integreaza mai bine intr-o baie moderna sau minimalista. In baile mici este indicat un mobilier care sa ocupe foarte putin spatiu. In cazul celor cu suprafete atipice (cum ar fi baile de la mansarda), este mai avantajoasa varianta mobilierului pe comanda, montat in zonele care nu ar putea servi in alte scopuri.

Citeste si: Baia minimalista: less is more

Pentru a “economisi” mai mult din suprafata baii, poti opta pentru corpuri suspendate in culori deschise. Un efect de spatiu larg se obtine prin alegerea unor dulapuri cu oglinda incorporata. Oglinzile dispuse fata in fata dau impresia de spatiu larg.

Articole similare

Cum sa alegi cea mai buna veioza pentru a da un plus de personalitate camerei tale

casamea.ro

Casa traditionala in Italia

Elena Virlan

O casa cu parfum de vacanta langa Timisoara

casamea.ro

Lasă un comentariu