Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Mobilier multifunctional pentru camere de copii

Conceptul de mobilier multifunctional a aparut din necesitatea de a satisface nevoile de depozitare si de confort ale celor care locuiesc in spatii foarte mici.

Din dorinta de a economisi cat mai mult spatiu, s-au gasit solutii ingenioase inclusiv pentru camerele de copii, care trebuie sa satisfaca toate nevoile acestora: de somn, de lucru si de joaca. Cum camerele cu suprafete mici nu mai permit si suficient spatiu de joaca, acesta poate fi obtinut prin crearea si utilizarea mobilierului inteligent.

De exemplu, ansamblul de mobilier poate fi creat in asa fel incat patul (sau paturile) sa fie „ascunse” sub zona de studiu si trase doar noaptea. Astfel, pe timpul zilei suprafata respectiva poate servi ca spatiu de joaca.

O alta solutie ar fi pozitionarea paturilor unul deasupra celuilalt, cel aflat dedesubt putand fi accesat cu ajutorul sinelor.

Crearea zonei de lucru/studiu intre doua paturi supraetajate reprezinta inca o solutie practica de valorificare a spatiului. Mai mult, scara de acces catre patul supraetajat poate include si sertare pentru depozitarea jucariilor sau rechizitelor.

Varianta mobilierului care se strange (de exemplu, patul se poate „ascunde” in mobilier pe timpul zilei) reprezinta cea mai buna solutie atunci cand se doreste mai mult spatiu de joaca in camera celor mici, mai ales daca nu exista alte incaperi in care acestia sa se poata desfasura.

Articole similare

Idei pentru un interior neoclasic

Ana-Maria Oancea

Mobilier potrivit pentru dormitoare mici

Georgiana Sfarlea

Amenajarea unui loft din podul unei case vechi

casamea.ro

Lasă un comentariu