Image default
LifeStyle

Mobila inspirată din natură oferă personalitate locuinței

Când ai nevoie de o etajeră nouă, de scaune cu aspect deosebit, de un cuier aparte, de un taburet inedit sau de accesorii speciale pentru casă, soluția nu este întotdeauna să cumperi astfel de produse de la branduri cunoscute.

Uneori, a-ți crea chiar tu mobila favorită din obiecte pe care le ai la îndemână sau a opta pentru piese realizate de un designer sunt opțiuni excelente prin care poți schimba radical aspectul căminului. 

De exemplu, artistul Sebastian Errazuriz a creat o etajeră din ramura unui copac pe care a găsit-o căzută pe o stradă a orașului său natal, Santiago. Artistul originar din Chile și-a propus să o transforme într-o piesă de mobilier inedită și a obținut astfel o etajeră pe care pot fi așezate diferite obiecte. El a netezit creanga, a vopsit-o neagră și i-a aplicat câteva rafturi din sticlă după ce a poziționat-o pe un perete. 

Acest proiect realizat în anul 2013 se numește Bilbao, după denumirea străzii pe care Errazuriz se plimba când a găsit ramura. Artistul stabilit în New York are și alte lucrări inspirate de natură, proiectul Bilbao nefiind primul de acest gen. 

Ideea de a crea mobilă din crengi s-a materializat în 2008, când a luat naștere Tree Table, o masă formată dintr-un blat de sticlă și un suport sub forma unei crengi negre, netezite cu ajutorul laserului.

Un an mai târziu Errazuriz a realizat Metamorphosis Shelf, o etajeră sculptată în forma iederei pe care acesta a văzut-o crescând pe casa în care a copilărit. Acest model a fost dezvoltat în colaborare cu o companie din Marea Birtanie și chiar a fost expus în cadrul unei galerii de artă din New York. 

În 2010, Sebastian Errazuriz a continuat cu această idee, creând o masă pentru cafea în stilul proiectului Tree Table, pe care a numit-o simplu Coffee Table. Există și varianta Metamorphosis Table, o masă compusă integral din lemn sculptat, care poate fi utilizată alături de Metamorphosis Shelf. 

Piesele lui Errazuriz te pot inspira să realizezi chiar tu mobilă asemănătoare, ținând cont de stilul pe care îl poți adapta designului interior al casei tale. Pe site-ul artistului, www.meetsebastian.com, puteți vedea mai multe tipuri de obiecte decorative din colecțiile sale.

Una dintre cele mai interesante creații este cabinetul flexibil, care poate fi manipulat datorită unui sistem prin care au fost înlocuite clasicele uși. Unul dintre avantajele pe care îl aduce acest proiect numit Wave este că îi poți schimba forma fără a fi nevoie să înlocuiești piesa când vrei să redecorezi.  

Sursa foto: www.pixabay.com

 

Articole similare

Un tablou de Gheorghe Petrascu scos la licitatie

comunicat de presa

Cum alegem detergentii de rufe si unde ii depozitam

Elena Virlan

Din Crimeea pana in Carpati

Laura Ilica

Lasă un comentariu