Image default
Amenajari Interioare

Mixer sau robot de bucatarie?

Desi li se acorda mai putina importanta, electrocasnicele mici sunt la fel de utile ca cele mari, putandu-ti usura considerabil munca in bucatarie. Pe de alta parte, timpul dedicat gatitului se poate reduce semnificativ.

Ai nevoie de un ustensil in bucataria ta, dar nu stii ce ar fi mai profitabil: un mixer sau un robot de bucatarie. Atat mixerul cat si robotul poate fi mai avantajos in anumite conditii. Pentru a te elucida, ia in calcul ce anume gatesti, cat de diversificate sunt retetele si procedurile de realizare, ce suma poti sa investesti si daca detii alte aparate cu functii ce se regasesc la robotul de bucatarie.

Mixerele multifunctionale ocupa putin spatiu, sunt usor de utilizat si curatat, prezinta mai multe accesorii (pentru framantat aluaturi, mixat fructe, albusuri, cocktailuri, oua, creme, sosuri, maioneza) si sunt mai ieftine decat robotii. Insa, mixerele nu pot avea toate functiile detinute de un robot, nu au storcator de fructe sau de citrice. Daca bucataria ta este dotata si cu alte unstensile, gen storcator de fructe, masina de tocat carne, rasnita, te poti orienta spre achizitionarea unui mixer. In caz contrar, robotul de bucatarie este cea mai buna alegere.

Exista roboti de bucatarie care indeplinesc sarcinile mai multor ustensile: rasnita, masina de tocat carne, storcator de fructe sau de citrice. In plus, au dispozitiv pentru pasare si cutite speciale pentru taiat/feliat, maruntit, precum si pentru framantarea aluatului. Majoritatea au functia de puls sau functionare intermitenta. Langa unele butoane exista imagini cu alimentele ce pot fi prelucrate, precum si viteza optima care se poate folosi.

Indiferent de aparatul electrocasnic pe care iti doresti sa il cumperi, trebuie sa iei in calcul urmatoarele aspecte:

– puterea (masurata in W)

– accesoriile (care pot fi sau nu incluse)

– perioada de garantie

– firma producatoare

– pretul

Articole similare

15 modalitati de a ilumina bucataria

Elena Virlan

Culorile in amenajarea locuintei

RL online

Fecioara 20-26 octombrie

Dani Belea

Lasă un comentariu