Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Mix de vechi şi nou într-o casă renovată

Această reşedinţă, numită Wicklow, a fost construită în urmă cu aproximativ 200 de ani şi reprezintă exemplul perfect de locuinţă renovată care omagiază ideea de vechi.

Fiind construită din piatră naturală originală, casa avea structură rezistentă, însă era mică şi avea nevoie de extindere pentru a crea un flux mai bun la interior. De acest lucru s-a ocupat KLD (Kingston | Lafferty Design) în parteneriat cu compania de renovare Renova.

Intrarea duce către zona de zi a locuinţei, unde bucătăria este poziţionată între un living confortabil şi un dining relaxant. În camera de zi, se face imediat remarcat peretele deschis din piatră originală, întărit cu un antet rustic din lemn. Un alt detaliu rustic găsim deasupra şemineului, la suprafaţa din lemn sculptată. Livingul este prima cameră în care descoperi acest melanj de mobilier vechi şi nou, un detaliu ce caracterizează această casă hibridă.

Podeaua din lemn de stejar te “transportă” în bucătăria în formă de U, cu mobilier pictat într-un gri tipic franţuzesc. Bucătăria se continuă cu o peninsulă care separă vizual această funcţiune de dining. Ferestrele şi uşile din sticlă, precum şi plantele naturale oferă zonei de dining un aspect foarte luminos şi aerisit. Punctul de atracţie îl reprezintă masa  din lemn realizată manual, înconjurată de un amestec de mobilier nou şi vechi, la fel ca şi în living. Atât bucătăria, cât şi diningul reprezintă o parte din extensia casei.

Mixul de vechi şi nou, de modern şi antic se găseşte în întreaga casă, de la finisaje, mobilier şi până la obiectele de decor. Pereţii sunt decoraţi cu picturi clasice, rafturi cu aspect antichizat elemente din damasc.

Unul dintre obiectivele principale ale renovării a fost acela de a crea mai multe spaţii de depozitare în interiorul casei. De exemplu, a fost valorificat spaţiul de sub scări prin crearea unui dulap cu rafturi care serveşte la depozitarea veselei şi nu numai. O altă soluţie de depozitare s-a creat prin încorporarea unor dulapuri în perete.

Cu siguranţă, nu este uşor să adaugi elemente moderne într-o casă rustică, însă aici, aceste elemente convieţuiesc împreună într-un mod armonios şi ne conving că decorurile eclectice au foarte mult farmec şi personalitate.

Pentru o vizualizare completă a casei accesează galeria foto.

Sursa foto: http://adorable-home.com

Articole similare

Top 10 tendinte in designul interior pe Pinterest

casamea.ro

Domul geodezic

Dan Mazilu

10 case contemporane de lux cu piscina

Elena Virlan

Lasă un comentariu