Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Mix de forme si culori intr-un duplex spatios

Apartamentul din imagini a fost transformat pe parcursul a sase luni dintr-un spatiu complet gol si anost intr-un ambient distinct si cu personalitate. In spatele scenei s-au aflat designerii Simona Bonea si Bogdan Apostoiu, datorita carora aceasta locuinta poate acum sa le ofere beneficiarilor sentimentul placut de acasa.

Duplexul face parte dintr-un complex rezidential nou din capitala (constructia a fost finalizata in 2007), este dispus pe doua niveluri, are scara interioara si o suprafata utila de 120 de metri patrati. Proprietarii l-au cumparat in 2010 si si-au propus sa-l amenajeze la scurt timp dupa incheierea tranzactiei. Fiind interesata de domeniul home & deco, doamna a cumparat si a studiat o perioada revistele existente pe piata pentru a gasi solutii si idei. Cu designerii Simona Bonea si Bogdan Apostoiu a colaborat de la inceput si pana la finalizarea proiectului. Cum era si firesc, dupa o serie de discutii in urma carora specialistii au aflat mai multe lucruri despre gusturile, stilul de viata si asteptarile beneficiarilor cu privire la viitorul decor, Simona si Bogdan le-au intocmit un proiect 3D. Au tinut cont, desigur, de preferintele lor in materie de culori – verde, lila si turcoaz –, pe care le-au combinat cu altele mai calde sau de pamant, cum ar fi bej sau maro. Deosebit de benefica pentru realizarea si finalizarea proiectului a fost comunicarea excelenta intre designeri si beneficiari.

Procesul de amenajare a presupus si modificarea instalatiei electrice, intrucat au fost necesare noi trasee si suplimentari de prize, dar si schimbarea pozitiei multora dintre ele. Acest lucru a fost valabil si in cazul sistemului de iluminat. De asemenea, instalatia sanitara a fost inlocuita partial, deoarece au fost modificate pozitionarile alimentarilor si scurgerilor.

Urmand linia stilului modern, decorul se remarca prin caldura materialelor organice – lemn si piatra – si prin culorile calde, care contribuie la crearea senzatiei de spatiu primitor. In completare vin culorile de accent, care dau un plus de finete si de jovialitate incaperilor.

Imbinarea elementelor definitorii, a luminii si a culorilor contureaza un interior echilibrat, in acord cu dorintele beneficiarilor. In living, suprafetele placate cu piatra calcaroasa se armonizeaza cu mobilierul din lemn exotic si cu parchetul din stejar. Delimitarea dintre living si bucatarie nu este stricta, spatiul de relaxare unindu-se cu diningul si bucataria intr-un flux deosebit de primitor.

Bucataria este situata intr-o zona ce abunda de lumina si pastreaza aceeasi culoare de accent – verde crud –, incalzita de nuante de maro si crem. Initial, aceasta era amplasata in actuala zona de dining, iar repozitionarea ei (intr-o zona conceputa pentru balcon) a determinat schimbarea instalatiilor. Peretele care separa bucataria de living nu exista, acesta fiind construit ulterior. Chiar daca mobilarea si utilarea acestei functiuni au ridicat o serie de probleme cauzate in special de necesitatea de a masca tevile existente, totusi rezultatul final a fost cel scontat, devenind unul dintre punctele de atractie ale zonei de zi.

Dormitorul matrimonial, deosebit de spatios, este dispus ideal, in zona retrasa a locuintei, si beneficiaza de baie proprie. Nuanta lila, in combinatie cu tonuri neutre, da o nota calda si odihnitoare. Elementul artistic de interes al dormitorului este o pictura realizata pe unul dintre pereti. In amenajarea baii aferente acestui spatiu s-a urmarit crearea unei unitati cromatice si stilistice cu dormitorul. Placile de faianta repeta motivul floral al picturii de pe peretele din dormitor.

Baile au suferit o serie de transformari, ce au constat in inlocuirea instalatiilor si repozitionarea unora dintre obiectele sanitare. De exemplu, in baia matrimoniala a fost necesara schimbarea pozitiei vasului de WC, iar in baia de serviciu s-a adaugat si un bideu. Obiectele sanitare sunt cumparate de la Delta Design si Neosinvest, iar placile ceramice, de la Gudart.

Dormitorul destinat juniorului este amenajat modern, in spirit adolescentin, cu mobilier in culori deschise, profilat pe turcoazul peretilor. Legatura cromatica este realizata cu cea de-a doua baie, care a fost decorata in bleu, cu straluciri de sidef. Pentru ca acest spatiu sa devina mai mare, s-a recurs la o modificare de structura, care a presupus mutarea unui perete si modificarea pozitionarii a doua usi.

Chiar daca pentru obtinerea decorului final a fost necesara schimbarea instalatiilor, a tamplariei si parchetului, totusi eforturile depuse au avut ca rezultat un camin care ofera toate premisele unui trai confortabil.

Material realizat cu sprijinul designerilor Simona Bonea si Bogdan Apostoiu, tel.: 0722-632.000, 0731-770.950, www.avantgardesign.ro

Articole similare

Spatii de depozitare in baie

casamea.ro

Trucuri pentru o camera mai inalta

casamea.ro

Și renii Moșului te pot ajuta să ai un Crăciun minunat

casamea.ro

Lasă un comentariu