Image default
LifeStyle

Missoni tricotaje de lux!

Ceea ce a inceput ca un mic atelier ce apartinea unui cuplu de tineri casatoriti a devenit capul de afis in acest domeniu.

Povestea celor doi este una romantica si plina de neprevazut. Rosita Jelmini, nascuta in 1932 langa Varese, este fiica unui proprietar de moara. A studiat limbile straine, motiv pentru care a mers la Londra sa-si aprofundeze cunostintele de limba engleza. Ottavio, cunoscut de toata lumea sub numele de Tai, s-a nascut in 1921 in Dalmatia si a crescut la Trieste. La sfarsitul anilor 1940 producea, impreuna cu un prieten, echipament sportiv. Ulterior, sportivii echipei nationale a Italiei au purtat acest echipament la Jocurile Olimpice din 1948 de la Londra. Rosita urmareste concursurile si il remarca pe Tai ca finalist in cursa de 400 m obstacole, luand o decizie care-i va marca existenta: acesta va fi sotul ei! 5 ani mai tarziu se casatoreau si puneau pe picioare un mic atelier, trecand de la echipamentul sportiv la tricotaje. 

Prima reusita nu intarzie sa apara. In 1964 are loc intalnirea cu designerul Emmanuell Kahn si se hotarasc sa realizeze impreuna o colectie, pe care o prezinta la Milano doi ani mai tarziu. In 1967 colectia lor este prezentata la Palazzo Pitti. Cu aceasta ocazie primesc recunoasterea internationala, dar intr-un mod mai putin obisnuit. Rosita, intr-o decizie de ultim moment, le cere modelelor sa renunte la sutiene, deoarece un astfel de obiect de imbracaminte ar fi stricat linia bluzelor din matase prezentate pe pasarela. Rezultatul a fost dezastruos, in lumina reflectoarelor bluzele devenind transparente. Astfel, lumea modei a fost impresionata in mod neplacut, vestea facand inconjurul lumii. 
Ottavio si Rosita agreeaza denumirea de artisti artizani, deoarece acestia i-au dezvoltat afacerea, visand la modele multicolore, de cele mai multe ori influentate folk-art si etnic. Au inceput cu modele in benzi colorate, fiind mai usor de realizat, iar azi numarul angajatilor depaseste 200 de persoane la fabrica de la Sunirago, in provincia Varese. In creatiile lor folosesc pana la 20 de materiale diferite, de la cele naturale precum lana, bumbacul, inul sau matasea, pana la cele sintetice (rayon), intr-o paleta cromatica vasta de 40 de nuante diferite pentru fiecare colectie. 

Ottavio Missoni si-a manifestat calitatea de creator de frumos si in domeniul decoratiunilor, prezentand o colectie de covoare si tapiserii care poarta amprenta sa inconfundabila. 

In ciuda unui succes rapid si a unui prestigiu demn de invidiat, Missoni pastreaza acelasi aer traditional, mentinand calitatea produselor ca prioritate. 

Avantajul tehnologiei de ultima generatie aduce un stil nou, un mod diferit si evoluat ce caracterizeaza tendintele Missoni pentru tanara generatie si isi pune amprenta pe viitoarele colectii.

Articole similare

Gili Mocanu, unul dintre cei mai influenți artiști contemporani, la cea de-a treia expoziție a anului de la ARCUB

comunicat de presa

bebelu.ro va asteapta la workshopul “Sanatatea gravidei – primul pas spre un copil sanatos”

casamea.ro

3 lucruri in care merita sa investesti cand te muti in casa “noua”

RL online

Lasă un comentariu