Image default
Amenajare gradina Amenajari Exterioare

Mini-orhideea, noua vedeta

Expozantii de la targul de la Frankfurt au pregatit, ca in fiecare an, aranjamente care sa exprime ultimele tendinte in materie de arta floristica.

Propunerile au fost variate atat ca stil, cat si ca specii de flori si plante folosite, pentru a satisface toate gusturile si exigentele. Si totusi, s-au remarcat cateva trenduri generale. S-ar putea spune ca cea mai noua aparitie este mini-orhideea la ghiveci (mult mai scumpa decat restul florilor, dar foarte cautata pentru delicatetea ei).

Aceasta, in asociere cu elemente de decor naturale, de tipul crengilor de copaci, care sunt foarte folosite in aranjamentele de primavara, ofera o nota eleganta interioarelor. Un alt trend actual este acela de a utiliza bureti vegetali de diferite culori nu numai ca simple elemente ajutatoare, ci si ca accesorii decorative. La Frankfurt au putut fi vazute diverse aranjamente in cadrul carora buretii au jucat un rol principal, datorita culorilor puternice, formelor jucate si diverselor decoratiuni. 

Designerii propun diferite solutii neconventionale pentru a decora cat mai original buchetele: petale de flori cusute, fulgi si pene naturale, zahar glasat etc. Uneori, aceste elemente sugereaza apartenenta aranjamentelor la un anumit anotimp. De exemplu, fulgii sau glazurile de zahar fac trimitere catre sezonul rece, in timp ce tartacutele galbene duc cu gandul la toamna.

Si la capitolul aranjamente si buchete pentru nunti se observa o schimbare de trend. Astfel, in 2009, se foloseste cu precadere gloriosa („gheara de soim” sau „crin de Malabar”), o planta originara din jungla africana, extrem de sofisticata, dar si de scumpa.

Articole similare

5 idei pentru a amenaja bucătăria în stil australian

casamea.ro

Specii de plante cu culori splendide toamna

RL online

23 de terase superbe cu vedere la mare

Elena Virlan

Lasă un comentariu