Image default
Legislatie Solutii Constructive

Millennium Bank acorda credite pentru “Prima Casa”

Millennium Bank a inceput, saptamana aceasta, sa acorde credite, in euro, in cadrul programului “Prima Casa”, prin intermediul intregii sale retele teritoriale, a anuntat miercuri institutia bancara.

Singurul cost perceput de Millennium Bank pentru creditul “Prima Casa” este dobanda variabila, calculata ca suma dintre Euribor la trei luni si marja de 4%. Clientii beneficiaza de gratuitate in privinta comisioanelor de analiza si de acordare, iar costul evaluarii locuintei este suportat de catre banca, se arata intr-un comunicat al bancii.

Reprezentantii Millennium Bank au afirmat in luna iunie ca plafonul maxim pentru participarea la programul “Prima Casa” este estimat 30 milioane de euro, cu posibilitatea suplimentarii acestei sume pe parcursul dezvoltarii proiectului.

In cadrul programului “Prima Casa”, persoanele care vor sa ia credite vor plati un avans de 5% pentru o locuinta de maximum 60.000 euro sau de 3.000 euro plus diferenta din pretul de achizitie, iar rata dobanzii va fi EURIBOR (rata solicitata intre principalele banci din zona euro la depozitele pe piata interbancara) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite in euro, respectiv ROBOR (rata dobanzii la imprumuturi pe piata interbancara romaneasca) plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include si nivelul total al comisioanelor percepute de finantator.

Millennium Bank, subsidiara in Romania a grupului portughez Millennium bcp, are 73 de unitati teritoriale locale.

Articole similare

Dimensionarea corecta a suprafetei vitrate

RL online

Bugetul pentru renovare

Dan Mazilu

Proiectarea camerelor si soarele

Anca Ghiorghiu

Lasă un comentariu