Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Micro loft in Manhattan

Situat la ultimul nivel al unei cladiri cu 6 etaje, acest loft din Manhattan se detaseaza net de locuintele de acest tip. Apartamentul a fost proiectat si amenajat de Specht Harpman Architects, o echipa de designeri care a vrut sa se desparta de tiparele clasice de amenajare, pentru a le oferi clientilor o experienta noua de viata, intr-un ambient fluid, care are la baza volume transparente.

Loftul detine o suprafata de 425 de metri si se desfasoara de-a lungul unui spatiu cu o inaltime de 24 de metri. Designerii au creat acel „living platforms”, adica functiuni amplasate una deasupra celeilalte. Astfel, primul nivel gazduieste spatiile sociale (zona de conversatie, relaxare etc., de gatit), iar urmatorul dormitoarele. La ultimul nivel este amplasata terasa, un mic spatiu verde ideal pentru momentele de relaxare.

Suprafetele verticale au fost finisate in alb pentru a reflecta lumina din belsug si pentru a induce senzatia de spatialitate. Aceste volume deschise si luminate se afla intr-un contrast placut cu podelele din parchet intr-o nuanta calda de maro.

Interiorul este luminos si transparent si chiar daca accentul cade pe functionalitate, nu este compromis designul. De exemplu, au fost gasite solutii inteligente de depozitare, cum ar fi in spatiul de sub scari, astfel incat incaperile sa isi pastreze aspectul ordonat si aerisit.

Articole similare

12 idei pentru a maximiza spatiul dintr-o bucatarie mica

casamea.ro

Fierul de calcat – un aparat electrocasnic foarte important

casamea.ro

Avantajele renovarii podului

VELUX

Lasă un comentariu