Image default
Amenajare bucatarie Practic

Mici ponturi pentru o bucatarie mai mare

Blat cu rol de masa

Atunci cand bucataria este foarte ingusta, amplasarea unei mese devine aproape imposibila. Comanda un mobilier cu blat care se poate extinde, pentru a  prelua si functia de loc de servire a mesei.

Organizatoare pentru dulapuri

Ustensilele de bucatarie tinute la vedere creeaza impresia de spatiu aglomerat. Cel mai bine ar fi ca mobilierul sa contina organizatoare in care sa depozitezi atat ingredientele pentru gatit, cat si ustensilele.

Usi glisante

O solutie ingenioasa de a crea impresia de spatialitate o reprezinta utilizarea sticlei. De exemplu, peretele care separa bucataria de hol sau cel care o separa de living poate fi inlocuit cu usi glisante din sticla.

Electrocasnice incorporate

Intr-o bucatarie de mici dimensiuni este indicat sa se opteze pentru electrocasnice cu suprafete metalizate deoarece ele reflecta lumina si astfel contribuie la efectul optic de marire a spatiului. De asemenea, incorporarea aparatelor electrocasnice in mobilier salveaza considerabil din spatiu.

Alb si multe culori deschise

Intr-o bucatarie de mici dimensiuni se recomanda ca cel putin tavanul sa fie zugravit in alb deoarece albul contribuie la crearea impresiei de spatialitate. Pentru pereti, dar si mobilier, sunt indicate culori neutre sau pastelate.

Articole similare

Amenajare in armonie cu natura

casamea.ro

Noua bucatarie a Christinei Applegate

casamea.ro

Cum decoram un living mic?

Catalina Coca

Lasă un comentariu