Image default
Amenajari Exterioare

Menta planta de apartament

Menta este mai mult sau mai putin o planta care se acomodeaza la orice conditii de mediu, putand fi chiar invadatoare. Problema apare, ca in cazul celor mai multe plante, la schimbarea de mediu. Cele ce cresc in natura sunt calite, adaptate si nu sufera din cauza schimbarilor bruste de conditii de viata. O planta de dimensiuni mici, un puiet, se poate adapta mult mai bine in comparatie cu o planta matura la schimbarile de mediu.

Achizitionarea in sezonul rece a plantelor de interior nu ajuta la adaptarea lor intrucat sunt aduse in conditii dificile: temperatura ridicata si lumina putina cu o durata scazuta de iluminare.

Plantele sunt programate genetic sa raspunda cel mai bine la conditii prestabilite de mediu, similare cu cele din natura: vara, caldura si durata mare de iluminare; iarna, racoare si durata mica de iluminare. Analizand conditiile din cele mai multe case, situatia este chiar inversa. Iarna este calduros cu putina lumina, iar vara este racoare cu multa lumina.

Incearca sa pozitionezi menta intr-un spatiu pe cat posibil la distanta de cea mai mare sursa de caldura din casa, oferindu-i lumina, dar nu directa, fiind o planta ce se simte cel mai bine la semiumbra.

Menta are nevoie de multa apa, iar pulverizarile nu sunt neaparat necesare. Substratul trebuie sa ramana totusi un pic umed.

Informatii furnizate de ing. horticol Alex Ivascu

 

Articole similare

Holuri clasice, alb&negru

Catalina Coca

Hamamelis infloreste iarna!

Dan Mazilu

Gradinaritul – un hobby cu buget redus

Olivia Vereha

Lasă un comentariu