Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Melanj de stiluri intr-o locuinta din sec. 19

Cu siguranta ati patruns la un moment dat intr-o cladire istorica si ati remarcat diferentele de arhitectura si design. Tavanul inalt, camerele spatioase, atentia la detalii – cum ar fi mulurile sau orice alt element decorativ- mobilierul masiv si accesoriile opulente, toate acestea sunt definitorii pentru o locuinta din sec. 19.

In prezent, cea mai benefica varianta de amenajare este aceea de a combina stilurile. In general, majoritatea proprietarilor prefera un stil clasic, relaxat, cu accente moderne.

Un astfel de exemplu este si locuinta din imaginile de mai sus. Dormitorul si baia matrimoniala sunt „cele mai clasice” incaperi din toata casa, decorul fiind putin mai sofisticat decat restul camerelor. Paleta cromatica denota eleganta si relaxare si a fost pusa in practica printr-un mobilier clasic, in care patul impozant reprezinta piesa centrala, iar candelabru din cristale ne trimite putin spre zona glamour.  Tapetul cu imprimeu elaborat este specific barocului, insa a fost aplicat pe un singur perete pentru a nu incarca atmosfera.

In baie, au fost combinate cu succes elemente aurii (oglinda cu aspect antichizat) si argintii (cada in stil victorian) cu un design minimalist al mobilierului si al cabinei de dus unde a a fost folosita sticla transparenta ca finisaj. Ornamentele de la nivelul tavanului si candelabrul amintesc de stilurile de amenajare din secolele trecute.

Living-ul respira, de asemenea, clasicim prin toti „porii”. Detaliile de la nivelul semineului si al consolei, oglinda supradimensionata, dar si candelabrul sunt foarte elegante, in timp ce canapeaua, masuta de cafea si fotoliu au un design putin retro. Tabloul cu regina Angliei dezvaluie identitatea acestei locuinte.

Zona de dining este cea mai vesela, datorita tapetului colorat, dar si cea mai moderna – la nivelul scarilor a fost folosita sticla, iar pe unul dintre pereti s-a apelat la oglinda, scopul ambelor „operatiuni” fiind acela de a crea senzatia de mai mult spatiu. Si aici intalnim elementre retro cum ar fi bancheta aurie, in timp ce masa din lemn pare sa faca parte din alta poveste, desi scopul ei a fost acela de a destinde putin ambianta mult prea formala. 

Articole similare

Cum sa te simti ca acasa intr-un apartament inchiriat

Simona Popa

Decorativ: ce poti face cu o rola de tapet?

Catalina Coca

Casa Muraru, Piatra Neamt

Alexandra Petraru

Lasă un comentariu