Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Materiale si culori naturale pentru un decor cald

Sentimentul de acasa, de spatiu intim si reconfortant este dat, in mare parte, de elementele care compun decorul. Iata care sunt „ingredientele” responsabile cu obtinerea unei atmosfere calde si primitoare.

Finisajele joaca un rol crucial in amenajarea unei incaperi. In functie de atmosfera pe care vrei sa o obtii, vei alege materiale reci (piatra, ciment, beton aparent etc.) sau calde (lemn, fibre naturale etc.). Dintre toate materialele de finisaj, lemnul ofera cel mai mult senzatia de natural si cald. Acesta poate fi utilizat pentru pardoseli (parchet, dusumea din lemn), grinzi decorative si mobilier. Parchetul din lemn masiv te apropie mai mult de natura, grinzile amintesc de casele de vacanta de la munte, iar mobilierul, pe langa aspectul sau trainic, accentueaza aerul homey al amenajarii.

Un alt element „cu greutate” in obtinerea atmosferei dorite sunt textilele naturale: bumbac, in, canepa etc. Aceste tesaturi se pot utiliza indeosebi in dining si bucatarie (fete de masa, servete, huse pentru scaune etc.). Pentru zona de zi sunt indicate textile mai vaporoase (perdele, draperii, asternuturi pentru pat), dar in culori temperate: crem, bej sau gri. Daca vrei sa imprimi o nota rustica decorului, introdu in acest cadru cosuri din fibra, care sa serveasca la depozitarea revistelor si ziarelor, si carafe umplute cu flori de sezon.

Articole similare

Avantajele apartamentului de la mansarda

VELUX

Macoveanu Ioana

RL online

Culorile din living

casamea.ro

Lasă un comentariu