Image default
Amenajari Exterioare

Materiale de finisaj pentru piscine

La prima vedere, piscinele par foarte asemanatoare, insa exista numeroase elemente care le diferentiaza. Pe langa dimensiune si forma, finisajele reprezinta un element care le ofera distinctie.

Bazinul poate fi placat cu diverse materiale. Mozaicul vitroceramic este unul dintre acestea, probabil cel mai raspandit. Pot fi imaginate nenumarate modele, pornind de la campul intr-o singura culoare si terminand cu combinatii neasteptate de culori, forme, linii.

Citeste si: Unde amplasam si cum construim piscina

Se poate opta pentru un albastru mediteraneean, dar se pot imagina, la fel de bine, motive solare, zoomorfe, florale sau, pentru amatorii de scufundari, chiar peisaje subacvatice.

Se poate aplica, cu usurinta, pe suprafete curbe, datorita placutelor de mici dimensiuni. Este rezistenta la inghet, agentii chimici si razele UV. Impermeabilitatea, daca lucrarea se executa corect, este totala.

Citeste si: 16 modele de piscine ideale pentru zilele dogoritoare de vara

Mai pot fi utilizate, ca materiale pentru finisaj, placutele din cristal colorat. De asemenea, din ce in ce mai utilizata este membrana armata ce imita mozaicul (liner). Acesta se monteaza intr-un timp rapid, prin mularea pe peretii piscinei. Imitatia este atat de reusita, incat un ochi neavizat nu va deosebi un mozaic „autentic” de un liner.

Bordura se realizeaza din asa-numitele marje, confectionate din piatra compozita sau beton, care se imbina una cu alta, rezultand diverse modele.

Articole similare

Gradinaritul in luna decembrie

RL online

5 greșeli care te pot costa scump când îți renovezi baia

comunicat de presa

Gradina si „poezia” toamnei

Ing. Peisagist Alexandru Gheorghe

Lasă un comentariu