Image default
LifeStyle

Masuri pentru protejarea bebelusilor

Intrucat stimuleaza procesul de invatare, curiozitatea copilului este cat se poate de benefica, atata timp cat e controlata. Pentru aceasta, inlatura din calea sa tot ceea ce poate apuca, trage, rupe sau inghiti. Pericole pot aparea la orice pas.

 – Firele electrice, snururile pentru perdele/jaluzele, fetele de masa reprezinta elemente care ii pot pune in pericol siguranta si chiar viata micutului. Elimina astfel de lucruri din raza sa vizuala.

– Medicamentele, produsele de spalat si curatat, lichidele sau solutiile ce contin substante toxice trebuie, de asemenea, sa le elimini din preajma copilului. Este indicat ca toate acestea sa fie expuse in dulapuri inalte si bine inchise, la care copilul nu poate ajunge.

– Plantele de apartament reprezinta un pericol real pentru copil. Le poate rupe si inghiti, iar unele sunt considerate otravitoare. Consulta un specialist in domeniu pentru a afla ce poti pastra si ce nu, cat timp copilul tau este mic.

– Galetile sau cosurile pentru gunoi trebuie ascunse din preajma prichindelului deoarece aici se pot arunca oricand cioburi de sticla, alimente alterate etc.

– Ferestrele ii atrag destul de mult pe copii. Curiozitatea pentru „dincolo” ii poate impinge la gesturi dramatice. Retrage din apropierea acestora orice scaun, fotoliu sau obiect pe care copilul se poate catara in incercarea de a deschide geamul.

– Dusumeaua si scarile alunecoase trebuie acoperite deoarece copilul poate oricand sa cada. Este de preferat  ca in camera lui/ei sa existe parchet din lemn, acoperit aproape in intregime de un covor mare si moale.

Articole similare

Gabriela Draghici, preaplinul sufletului de artist

Mariela Vanu

Cum sa-ti construiesti o gradina in balcon

casamea.ro

ROWENTA continuă tradiția frumuseții: ELITE MODEL LOOK ROMÂNIA 2016 și-a ales câștigătorii!

casamea.ro

Lasă un comentariu