Image default
Amenajari Interioare

Mascarea unitatii de aer conditionat, la interior si exterior

Verile toride fara ajutorul sistemului de climatizare interioara sunt aproape de nesuportat, mai ales in sudul tarii. Cu toate acestea, unitatile echipamentului de aer conditionat, atat cele interioare, cat si cele exterioare, nu sunt intocmai estetice. Foarte des, aspectul unei camere este stricat de aerul conditionat, iar exterioarele arata neingrijit. Prin urmare, daca fara el nu putem avea un confort termic optim, este cazul sa gasim solutii inteligente pentru mascarea lor.

Mascarea unitatii exterioare

Unitatile exterioare de clima sunt nu numai inestetice, dar si suficient de voluminoase pentru a iesi in evidenta. Daca locuiesti la casa ai o plaja mult mai larga de optiuni, iar vestea buna este ca poti sa-ti confectionezi chiar tu un sistem de mascare daca esti putin indemanatic.

O prima idee pe care o poti lua in considerarea este, efectiv, construirea unei mici structuri cu rol decorativ si de mascare. O poti adapta atat pentru unitatile suspendate, cat si pentru cele care sunt pozitionate la nivelul solului. In functie de arhitectura casei sau de stilul de amenajare a gradinii, opteaza pentru o masca din lemn sau chiar una metalica. Reguli nu exista prea multe, atat timp cat inchiderile sunt perforate generos pentru apermite schimbul de aer si pentru a impiedica supraincalzirea.

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este asigurarea unui spatiu suficient pentru mentenanta aparatelor. Fie ca realizezi o masca fara capac sau ca una dintre inchideri este usor demontabila, instalatorul trebuie sa poata remedia orice defectiune care apare in timp.

Daca ti se pare un efort prea mare sa realizezi o masca pur decorativa sau ti se pare ca aceasta nu face altceva decat sa scoata in evidenta ca exista ceva acolo care trebuie ascuns privirilor, incearca sa-i dai un rol functional. Cea mai la indemana solutie este folosirea mastii ca suport pentru ghivece sau sa-l realizezi, de la inceput, sub forma unei jardiniere. Iar daca vrei ca interventia sa fie cu adevarat simpla, dar de efect, utilizeaza masca ca suport pentru dezvoltarea iederei sau altor plante cataratoare ca mana maicii domnului.

Mascarea unitatii interioare

In interior, poti alege realizarea unei masti decorative dintr-un traforaj, fie el de lemn sau de metal, insa varianta pe care o recomanda majoritatea designerilor si arhitectilor este integrarea mastii intr-un ansamblu decorativ sau chiar in mobilier. Conditiile raman aceleasi: asigurarea unei suprafete libere suficiente pentru trecerea aerului si permiterea mentenantei. In rest, iti poti pune creativitatea la incercare, indiferent de stilul de amenajare pe care il preferi. In functie de tipul de traforaj sau de inchidere cu goluri ales, poti obtine atat un decor clasic sau rustic, cat si unul ultra-modern.      

                                

Sursa foto: www.pinterest.com

Articole similare

2000 de Umerase IKEA Transformate

RL online

Decor unitar intr-un apartament din Moscova

Elena Virlan

Asteptandu-l pe Mos Craciun

Laura Ilica

Lasă un comentariu