Image default
Amenajare living Practic

Masa zeilor

Amandoi au nevoie de o calitate umana numita atentie; atentie la detalii, atentie pentru celalalt. Amandoi trebuie sa zica „wow” cand vor vedea masa aranjata de tine. Spus asa, totul pare pretentios si complicat. Cum o sa te descurci?

Eu am apelat la un truc vechi. Am sunat doua prietene, experte in „aranjamente” si „combinatii”, si anume pe Tania Cararus si Masha Verhoogt. Le-am spus ca vreau sa aranjez o masa intr-un fel original, totusi impresionant. Si asta pentru ca cei pe care i-am invitat la masa sunt foarte speciali pentru mine. Ca atare, vreau sa-i fac sa se simta la fel de speciali cum ii vad eu. Ele au ales pentru aceasta masa simbolul laurului – folosit pentru a incorona oamenii importanti inca din Antichitate. Si pentru ca imaginile spun mai mult decat o mie de cuvinte, ma gandesc ca mai bine va spun povestea laurului decat sa va descriu ceea ce oricum vedeti deja:

Apollo, zeul poeziei, muzicii si al stiintei s-a indragostit la un moment dat de nimfa Daphne. Cum ea nu-i impartasea deloc sentimentele, a cerut ajutorul zeului raurilor, Peneu, pe care l-a rugat s-o transforme intr-un arbore de laur. Zis si facut… si uite-asa a ramas Apollo fara iubita. Pentru ca dragostea lui nu s-a stins odata cu disparitia ei, el si-a ales ca simbol coroana facuta din frunze de laur, cu care mai tarziu a incoronat castigatorii concursurilor de tot felul. Traditie care se pastreaza pana azi. O frumoasa poveste tocmai buna de spus la masa, nu?

Articole similare

Suplimentarea spatiului din baie

Elena Virlan

18 idei de decorare a camerelor de baieti

Elena Virlan

Cum să imprimi un aer vintage bucatariei tale

casamea.ro

Lasă un comentariu